T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi 2. Sektör Zirvesi kapsamında sektörle ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi 2. Sektör Zirvesi kapsamında düzenlenen ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha KOÇ ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih KACIR’ın da katılımcı olduğu özel oturum kapsamında konuşmalarını gerçekleştiren Başkan DEMİR, “Ortaya bir inisiyatif ve bir gayret koyarak, ülkemizin siber güvenlik alanındaki faaliyetlerinin sahiplenildiği, takip edildiği ve en önemlisi de ürünlerin ortaya çıkarak bu konudaki yabancı bağımlılığından çıktığımız bir ortamın oluşmasını diliyoruz. Hatta buradan da hareketle, global pazarda yer tutan bir yapılanmanın ortaya çıkmasını umut ediyoruz.

Türkiye, siber saldırılara maruz kalan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bunun da farkında olarak yeni konjonktürde, ülkemizin maruz kaldığı çeşitli tehdit ve saldırıları da düşünerek bu alanın boş bırakılmayacağı gerçeğini net olarak görüyoruz. Bugün aramızda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımıza ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu, aslında devlet katında bir inisiyatifin göstergesi. Gerek Ulaştırma Bakanlığı’mızdaki yönetici arkadaşlarımız gerekse Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi ile bu anlamda çok iyi bir dayanışma ve iş birliği içerisindeyiz.

Siber güvenlik alanında çeşitli firmalarımız var, kümelenmeden firmalarımız var. Günün sonunda tabi ki herkes kendi şirketinin hayatiyetiyle, işinin dönmesiyle ve geleceğe yatırımıyla ilgili düşünecek. Ama burada toptan bir strateji, iş paylaşımı ve dolması gereken açık alanların analizini yapmadan yola çıkarsak, birbirinin ayağına basan ve bir taraftan da boş alanlar bırakan bir yapıyla gitmiş olacağız. Kümelenmenin, bu manada önemli katkısının da bulunacağını tahmin ediyorum. Kümelenmedeki şirketlerimiz, birbirlerini dayanışma içinde yürüyen bir grup olarak görmeleri lazım. Herkes, bu konuda önünün açık olduğunu görmeli.

Bu dirsek temasımızın, toplantılarımızın ve gayretimizin devam edeceğini, bu devamlılık neticesinde belki bir yıl sonra tekrar bir araya geldiğimizde önemli şirketlerin başarılarını kutladığımızı, dünya ölçeğinde artık etkin bir Türk Siber Güvenlik yapılanması olduğunu kutlayacağımız haberleri alacağımızı umuyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim