ŞEHRİVAN HABER

 

Van'ın en büyük AVM'si olmasıyla beraber tam bir alışveriş kompleksi olması ile de ilk AVM'si olacak olan Van AVM 15 Aralık'ta büyük açılış ile kapılarını açıyor. Uzun yıllardır Van'a verdikleri yatırım sözünü gerçekleştirmeyi bekleyen, yerel yönetimlerle ciddi sıkıntılar yaşayan ve hem deprem hem de çatışmalı sürece rağmen söz verdikleri AVM'yi yapan Global A.Ş'ye açılış öncesi Van TSO Başkanı Necdet Takva'dan da hem destek hem övgü geldi.


Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, VAN AVM'nin sadece kentte değil, bölgede de büyük bir heyecanı beraberinde getirdiğini söyledi. Kentin, 2011 depremi ve büyükşehir konumundan sonra hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini dile getiren Takva 15 Aralık'taki açılış öncesi Van AVM'nin ilk olması hasebiyle ve yatırımının kapsamıyla önemli bir adım olduğunu belirtti

 

VAN TSO BAŞKANI NECDET TAKVA: 

 

Necdet Takva, 2011 depremi ve büyükşehir konumundan sonra hızlı bir toparlanma sürecine giren Van’da,  50 bin metrekare gibi büyük bir alana kurulan  Van AVM ile kente ilk kez gelen ulusal ve uluslararası markaların bu değişime şahitlik yapacağını kaydetti. Kentin en önemli eksiklerinden biri olan markalaşmanın bu yolla giderileceğini vurgulayan Takva, şöyle devam etti:

“Global Yatırım Holding uluslararası arenada çok güçlü bir firma. Kruvaziyer liman işletmeciliğinde dünya lideri… Finans, enerji, gayrimenkul sektörlerinde çok etkili bir oyuncu. Böyle bir yatırımın kente gelmesi için yatırımcı firmaya inşaatın her aşamasında gereken desteği sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Çünkü Van AVM kente özel sektör tarafından sıfırdan yapılmış en büyük yatırım durumunda. Van’da yaşayan yaklaşık 1000 kişiye iş imkânı sağlayacak. Çok sayıda markayı bir çatı altında toplayacak Van AVM kentte ticaretin gelişmesi, istihdam sorununun azaltılması açısından büyük önem taşıyor.”

 

-Van, 5 ülkeye 400 kilometre gibi kısa mesafede-

 

Necdet Takva, Van AVM’nin, sadece Vanlılar’ın değil, komşu şehirler ve özellikle Kuzey Irak, İran gibi komşu ülkelerin de alışveriş merkezi olacağına dikkati çekerek, “Van’dan 5 ülkeye 400 kilometre gibi kısa mesafede erişmek mümkün. Şehrimiz, Anadolu’nun, bölgenin sadece bugün değil tarih boyunca da en önemli ticaret merkezi. Bu açıdan da böylesi bir yatırımı çok önemsiyoruz. Özellikle de İran’dan AVM kültürü içinde yer alan ulusal ve uluslararası markaların çekim etkisi oluşturmasını bekliyoruz. Böylelikle hedef kitle talebi karşılanmış olacak ve farkındalık sağlanacak” dedi.

 

-“İlkler her zaman ayrıcalıklı”-

 

Takva, Van için ilklerin yerinin her zaman özel olduğunun da altını çizerek, şunları söyledi: “Çok genç bir nüfusumuz var, dinamik bir yapıya sahibiz, avantajlı bir konumdayız. Global Yatırım Holding, Van AVM yatırımı ile kentte ilk olmanın ayrıcalığını yaşayacak. İlk gelen bizim için her zaman birincidir. Kendilerinin diğer alanlarda da ilk olmalarını bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim