"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda aralarında 3 merkez valisi, mülkiye müfettişi ve üst düzey polislerin de olduğu 44 kişi gözaltına alındı. İzmir merkezli başlatılan operasyon kısa bir sürede birçok ile sıçrarken Van’da da operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda biri rütbeli 2 polis gözaltına alındı. Bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu belirtilen listede 57 kişi olduğu öğrenildi.

 

"ASKERİ GİZLİ BİLGİ VE BELGE BULUNDURMA"

İzmir merkezli 2012 yılında gerçekleştirilen "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına yönelik operasyonun ardından açılan davada yargılananların şikâyetleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmeye başlandı.

 

VALİ YARDIMCISI VE EMNİYET MÜDÜRÜ DÂHİL 44 KİŞİ GÖZALTINDA

 

Bu kapsamda sabah saatlerinde İzmir merkezli 18 ilde 44 kişi gözaltına alındı. Listedeki 13 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan kişiler arasında, aktif görevde bulunan bir vali yardımcısı, dönemin emniyet müdürü, çok sayıda emniyet mensubu, bürokratlar dikkat çekti.

 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

 

Operasyona ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere dikkat çekildi: "Kamuoyunda FÖTE/PDY Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen örgüte mensup olduğu iddia edilen kişilerin, kamuoyunda İzmir Askeri Casusluk davası olarak bilinen davaya esas teşkil eden soruşturma sürecinde, terör örgütünün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlük yaptıkları ve bu davanın şüphelilerinin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar ve bu yönde ciddi bulgular elde edilmesi üzerine; Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan aralarında üst düzey kamu görevlilerinin de bulunduğu 57 kişiye yönelik olarak 03.11.2015 tarihi itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir." 

Editör: TE Bilisim