Özel Okullar Derneği Eş Başkanı Cem Gülan, yaptığı açıklamada kadro bekleyen öğretmenlere sevindirici haberi verdi ve özel okullarda 5 bin öğretmen ihtiyacının olduğunu açıkladı.

Üniversitelerin öğretmenlik bölümleriyle sosyal bilimler bölümlerini bitirerek formasyon alıp Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kadro bekleyen 200 bin öğretmen adayına Türkiye Özel Okullar Derneği'nden iş teklifi var. Dernek Eş Başkanı ve özel bir okulun sahibi Cem Gülan “Özel okullar 2 bin 300 TL'den başlayıp iki yıl sonra 3 bin 500 TL kazanacak 5 bin sınıf öğretmeni arıyor. Ama maalesef öğretmen adaylarımız 657'ye tabi memur olmayı beklemeyi tercih edip bize başvurmuyor” dedi.

 

AK Parti hükümeti, özel okullara destek vermek ve velilerin üzerindeki ağır ücret yükünü hafifletmek için özel okul ücretlerinin belli bir kısmını devletin karşılayacağı sistemi 2014'te hayata geçirdi. Hükümetin öğrenci başına 2 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında değişen ekonomik yardımı sonrasında özel okulların kontenjanlarında büyük artış meydana geldi.

 

 

YURT DIŞI KURSU DA VERECEĞİZ

Aynı dönemde dershanelerin özel okula dönüştüğünü de hatırlatan Cem Gülan “Şu anda özel okullarda 100 bin öğretmen var. Büyük kısmı da sınıf öğretmenleri. Bizim acilen 5 bin sınıf öğretmenine ihtiyacımız var. Her okulun 2-3 sınıf öğretmeni talebi bulunuyor. Ama öğretmenler bize başvurmuyorlar” diye konuştu. Star'ın haberine göre, sınıf öğretmenleriyle ilgili önemli bütçe ayırdıklarını anlatan Cem Gülan, şunları söyledi: Bizde başlayan bir öğretmen 2 bin 500 TL maaş alacak. İki yıl boyunca deneyimli bir sınıf öğretmeniyle çalışacak, gözetiminde olacak. İkinci yılın sonunda da 3 bin 500 TL ve üstü maaş alacak. Ayrıca yurt dışında kursa gidecek, başka sosyal hakları olacak. Buna karşın sınıf öğretmeni konusunda çok az başvuru alıyoruz. Atanamayan 200 bine yakın öğretmen adayı var. Yine de 657 Kanunu'na tabi devlet memuru olma hayali işsiz olmaktan ağır basıyor. Şu anda 8 bin özel okul şiddetle sınıf öğretmeni arıyor. Kariyer konusunda ailelerin de çocuklarını bu konuda teşvik etmesi, özel okullarda çalışmaya yöneltmesi önemli bir etken olacaktır.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim