Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV'deki programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü konuşmasında "ülkenin seçime gitmesinin sorumluluğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da gördüğünü" söylemesine değinen Akdoğan, şu ifadeleri kullandı:

 

''SEÇİME GİTMENİN TEK SORUMLUSU BAHÇELİ''

 

"Türkiye'nin seçime gitmesinin tek sorumlusu vardır, o da Sayın Bahçeli'dir. O dönemde koalisyona kapıyı kapatan Sayın Bahçeli'dir. Başbakanımızın yaptığı çağrıya da karşılık vermedi. Açıkça Sayın Başbakanımız ile görüşmede 'Meclis'e böyle bir erken seçim önerisi getirirseniz biz katılırız ve hayır oyu veririz' dedi. Siz  bütün kapıları kapatacaksınız, bu kapıları kapattığınız için bütün opsiyonlar tükenecek, Türkiye seçime gidecek, seçim hükümeti kurulmasın diye yapılan önerileri de kabul etmeyeceksiniz ondan sonra da 'HDP ile yan yana oturdunuz'. O zaman siz AK Parti, HDP ile yan yana otursun diye Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Seçimin sorumluluğu da geçici seçim hükümetinin kurulmasının vebali de Sayın Bahçeli'ye aittir." 

 

''CANAVARA DÖNÜŞÜYOR''

 

Yalçın Akdoğan, Bahçeli'nin bugünkü konuşmasına işaret ederek, "Kişi olarak çok beyefendi birisi ama yazılı metin okuduğu zaman tam bir canavara dönüşüyor, tam bir kişilik bölünmesi hali var. Bugünkü konuşmaları yenilir yutulur laflar değil, bu tam bir küfürname gibi açık küfürler sıralıyor. 'Şerefsizler, ahlaksızlar' diyor, Sayın Cumhurbaşkanı'na 'haysiyetsiz' diyor. Burada bir siyasi terbiye sorunu var. MHP gibi büyük bir hareketin başındaki bir insan nasıl böyle küfürler sıralayabilir? MHP'yi esir alan bir genel başkan var. Herkes onun ağzına bakıyor, tek adam mantığıyla MHP'yi uçurumun kenarına getirmiş bir kişiden bahsediyoruz. Eğer HDP'liler bugün kabineye giriyorsa bunun siyasi vebali Sayın Bahçeli'ye aittir" dedi.

 

''YALAN SÖYLÜYOR''

 

Bahçeli'nin kendileri hakkında "yalan söylüyor" iddiasında bulunduğunu belirten Akdoğan, "MHP ile sanki koalisyon kurulamadı" diye yansıttığını ve bunun yalan bir ifade olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim