AK Parti’de 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler için milletvekili aday adaylığını geçtiğimiz hafta açıklayan ESOB eski başkanı Faruk Alpaslan, başvuru öncesi yaptığı değerlendirmede: “Bizim 30 yıldır bu kentte yaptıklarımız ortadadır. Şimdiye kadar yaptığımız hiç bir işte leke getirmedik, milletvekilliği sürecini de bu şekilde götüreceğiz.” Dedi.

 

Geçtiğimiz haftaya kadar yürüttüğü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği görevi ile birlikte 5 görevinden istifa ederek AK Parti’den aday adaylığını açıklayan Faruk Alpaslan, başvurusunu yapmadan önce gazetemizi ziyaret etti. Beraberindeki arkadaşlarıyla birlikte Şehrivan’ı ziyaret eden Alpaslan VESOB Başkanlığı ile birlikte hiç bir görevi mevki ve makam edinmek için yürütmediğini belirtti. Van’a 30 yıldır hizmet ettiğini açıklayan Alpaslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Van’da uzun yıllardır yürüttüğüm önemli görevleri bırakıp aday adaylığı için yola çıktım. Hayırlısıyla başvurumu da yapıp resmen aday adaylığı mücadelemi başlatacağım. Üstelik bu kararımı verirken Van’daki hizmetlerimizi, aday adaylarının mevcut profilini ve kentin hizmet noktasındaki ihtiyaçlarını bir araya getirerek ‘Kendimizi nerede görebiliriz’in hesabını yaparak bu kararı verdik.” Dedi.

 

“BU GÖREVLERİ KOLAY KAZANMADIK”

Van’daki önemli görevler yürüten Faruk Alpaslan VESOB başkanlığı ile birlikte 5 görevinden istifa ederek bu kararı aldığını bir kez daha vurgularken: “Kolay değil on yıllardır bu memlekette hizmet mücadelesi veriyorum. Görevlerimiz ve çalışmalarımız süresince bu kentin her bölgesinde, her kademesindeki vatandaşımızla bir şeklide temas kurduk. Adayı olduğumuz bölge kadar görevlerimizle de Van halkı ile bir şekilde bir bağ oluşturduk. Bununla da yetinmedik yıllarca çabasını vererek şimdiye kadar gelinmemiş görevler aldık. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda başkan yardımcılığı, Esnaf ve Sanatkarlar Konfedarasyonu’nda üst düzey görevler aldık. Bunlar öyle kolay edinilmeyeceği gibi kolay bırakılacak görevler de değil. Dişimiz ile, tırnağımız ile kazıyarak geldik. Haliyle bu görevleri bırakırken de bu kente daha iyi hizmetler yapacağımıza inandığımız için yola çıktık.”

 

ESNAFLARIN TEK ADAYI

Görevini bıraktığı çok önemli odaların ve konfederasyonların Türkiye genelindeki tek adayı olarak başvuru yaptığını vurgulayan Alpaslan, bu anlamda on binlerce ismin üzerinde mutabık kaldığı isim olarak da vekillik için ön plana çıktığına vurgu yaparak: “Türkiye’deki esnaf ve sanatkarlar konfederasyonunun ortak adayıyım. Çünkü Türkiye’deki esnafların sorunlarının çözümü noktasında bakanlıklar ve komisyonlarda tüm birimlerde çok yararlı ve verimli çalışmalar yürüttük. Bu teşkilatlar da Ankara’da bu işi götüreceğim teminatını verdi. Camia tek bir isim üzerinde odaklandı. Onu da bize sundular. Bu camiada avukatlar da var, akademisyenler de vardı ama camiamız tek temsilci olarak, bölgenin de hassasiyetini göz önünde bulundurarak bizi destekleme kararı aldı.” Dedi.

 

“HALK EN DOĞRU TERCİHİ YAPACAK”

Alpaslan son olarak ise şu ifadeleri kullandı: “Ailemizin 30 yıllık hizmetlerinin yanında ailemize zerre leke sürecek hiç bir şey yapmadık. İlimizi temsil ederken ülke kamuoyunda hiç bir yanlışa girmedik. Elbette ki temsil beklediğimiz AK Parti’de bu halkta karşılığı olan isimleri muhakkak görecek ve kimin bu halkın desteğini alabileceği noktasında en doğru tercihi yapacaktır. Bundan zerre kadar şüphemiz de kuşkumuz da yoktur.” Dedi.


ŞEHRİVAN ÖZEL - Eda AYKAÇ

Editör: TE Bilisim