AK Parti’nin 1 Kasım’da Van’daki oyunu yüzde 50’ye yakın bir oranda artırdığı, oylarını yeniden yüz binin üzerine çıkardığı ve vekil sayısını artırdığı bir seçimdeki ekibin başında olan Atalay, seçim sonrası ‘iddialı’ değerlendirmeler ile sahaya indi. Van’da çok kapsamlı bir çalışma yürüterek kısa sürede AK Parti’nin oyunu artıran isimlerden olan Atalay, Van’ın geleceği için ‘umutlu’ söylemlere yer verdi.

 

Ak Parti il teşkilatı 1 Kasım erken genel seçimlerde elde ettiği kazanımı değerlendirdi. Seçim süreci boyunca yaptıkları çalışmaları ve seçimlerden sonra yapacağı çalışmalara dair dün basın ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, çözüm sürecinden tekstil kente, hizmete girilecek hastaneden belediyeler ile kurulacak olan ortak akıl platformuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Kısa sürede ortak akıl platformunu kuracaklarını belirten Ak parti Van Milletvekili Beşir Atalay, “Tekstil Kentten başlayarak bütün projelerimizi hızlı bir şekilde geliştireceğiz. Büyük hastanenin açılışın inşallah bu yıl içinde yapacağız. Ak Parti iktidarından Van için, bölge için inşallah çok etkili hizmetler alacağımıza inanıyoruz. Ankara ve Van’da bunun platformlarını kuracağız. Van bu kararıyla bize dönüş yapmış oldu. Bizde inşallah bu dönemi öyle etkili değerlendireceğiz ki göreceksiniz ilimizin, ilçelerimizin çehresi değişecek. Sınır ticareti, Organize Sanayi Bölgesi, küçük sanayinin işleri, turizm, tarım kesimi, hayvancılıkla ilgili sorunlar akla ne gelirse hepsi bizim ajandamızda yer alıyor. Biz bunların takipçisi olacağız. O mekanizmaları kuracağız ve inşallah bu makro projeler bizim önceliğimiz olacak. Bu dönem Van ve ilçelerindeki gelişmeyi herkes görecek. Biz iddialıyız ve bize oy vermeyenler o zaman niye oy vermedik diye düşünecekler. Ama bizim alabileceğimiz azami oy değil bu daha Van’da bizim oyumuz var. Bu bütün oylarımızı alacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

SEÇİM ARDINDAN İŞ BAŞI!

7 Haziran seçimlerinden sonra bir koalisyon gerçekleşmeyince Türkiye yeniden sandık başına gitme kararı almıştı. 7 Haziran’dan bu yana partiler seçim çalışmalarına aralık vermeden devam etti. Partilerin yaptığı yoğun bir çalışmanın ardından halk 1 Kasım günü sandık başına gitti. Halk iradesi ile yapılan seçimlerin ardından AK Parti tek başına iktidar olurken HDP’de meclise girmeyi başardı. Van’da da 8 vekilden 2’sini alan Ak Parti dün bir basın toplantısı düzenleyerek başarısını ve bundan sonra yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ak parti Van Milletvekili Beşir Atalay’ın katılımıyla düzenlenen yönetim toplantısına yoğun bir ilgi vardı. 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti’nin Van listesinde 2’inci sırada vekilliği kazanan Burhan Kayatürk’ün dışında parti başkanı Zahir Soğanda, 26’ıncı dönemde vekilliği HDP’ye kaptıran vekil adaylarının yanı sıra kadın kolları, gençlik kolları ve yönetim üyeleri katıldı.

 

ATALAY: HARCAYACAK ZAMANIMIZ YOK!

Toplantıda konuşma seçimlere dair değerlendirme yapan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Türkiye’nin huzur içinde bir seçim yaptığını ve tekrar bu seçimde AK Parti’yi tek başına iktidar yaptığını belirterek, “Milletimize teşekkür ediyoruz. Milletimiz 1 Kasım’da tekrar bir dönüş yaptı. Ciddi bir karar, beklenmeyen büyük bir teveccüh ve hamdolsun tekrar Türkiye istikrarı yakaladı. Tabi Ak Parti’nin ve hepimizin sorumlulukları da bu çerçevede çok fazladır ama biz tek başına iş başına dedik. Şimdi inşallah çok hızlı bir şekilde hükümetimiz kurulur ve hızlı bir şekilde iş başı yaparız. Çünkü hiç harcayacak zamanımız yok. Türkiye tekrar reformlarına devam eder. Tekrar demokratikleşme adımları, tekrar ekonominin canlanması, tekrar istikrar ve güçlenme inşallah cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne doğru daha büyük, daha güçlü bir Türkiye olacak. Bu çok önemli bir seçimdi ve sonuçları çok değerlidir. Bu seçim bir partinin iktidar olmasından öte Türkiye’nin geleceğiyle ilgili en kritik seçim ve en kritik kararların verileceği bir gün olacak. 1 Kasım Türkiye’nin tekrar hamdolsun talihini değiştirdi ve bizde hızlı bir şekilde işbaşı yapacağız. Van genelinde baktığımızda tabi Van’da teşkilatlarımızla, adaylarımızla çok planlı, çok kapsamlı, çok etkili bir seçim kampanyası yürüttük.” İfadelerini kullandı.

 

“OYUNU EN FAZLA ARTIRAN ÜÇ İLDEN BİRİYİZ”

Van’da seçim çalışmalarına 1 Ekim’de başladıklarını dile getiren Atalay, Van’ın büyük bir şehir olmasından kaynaklı seçim çalışmalarının yürütülmesinde kısa bir zamanlarının olduğunu kaydetti. Atalay, “Biraz daha fazla vakit olsa daha fazla vatandaşımıza ulaşabilirdik ama 1 ayıda çok iyi değerlendirdik. Gitmediğimiz ilçemiz, köyümüz kalmadı. Çok iyi bir performans arkadaşlarımızla birlikte gösterdik. Ben burada bütün teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Ama esas teşekkürü burada Vanlı hemşerilerimize iletmek istiyorum. Yani Van bizleri bağrına bastı. Doğrusu çok etkili seçim kampanyamızda bize çok ilgi gösterdiler. Her gittiğimiz yerde çok sıcak ilgi gördük ve neticede 1 Kasım seçim sonuçları olarak da Türkiye’de oyunu en fazla artıran illerden birisi olduk. 30 Büyükşehir içinde 7 Haziran’a göre oyunu en fazla artıran Van oldu. Türkiye genelinde ise oyunu en fazla artıran üç ilden biriyiz. Dolayısıyla Vanlı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Doğrusu bize çok büyük bir destek verdiler. Yani yüzde 50’ye yakın bir oy artışımız oldu. Bildiğiniz üzere 7 Haziran’da yüzde 19 küsur Van’ın kendi sonucu yurtdışı eklenmesiyle yüzde 20, şimdi yüzde 31 civarında ve yurtdışı eklenmesi herhalde daha yansımadı. Yüzde 31 civarında bir oy potansiyeline yükseldik. Bu yaklaşık yüzde 50 demektir.” Şeklinde konuştu.

 

ATALAY: VAN BİR DÖNÜŞ YAPTI

Küçük bir farkla 3’üncü sıra milletvekili adayı Vahdettin İnce’nin kazanmadığını ancak istenilen bir artışında sağlandığına vurgu yapan Atalay, “Tabi bunu değerlendireceğiz. Bu seçimin sonuçlarını Van teşkilatı olarak iyi bir analiz edeceğiz. Nerelerde başarılıyız, nerelerde daha fazla çalışmamız gerekiyor. Ama ben özellikle Vanlı kardeşlerim için şunu ifade edeyim. Van bir dönüş yaptı biz bunu hep diyorduk. Van tekrar istikrara, huzura Türkiye geneliyle paralel gelişmeye bir dönüş yapmalı o dönüşü Van yaptı. Biz böyle kabul ediyoruz.

Bu seçim kampanyasında bizim vadettiklerimiz var. Özel bir Van seçim beyannamesi hazırladık. İlimiz için, ilçelerimiz için o vaatlerimiz bizim için geçerlidir. Burada teşkilatlarımızla bir bütün olarak inşallah önümüzdeki dönemi o vaatlerimizi gerçekleştirmek için çalışacağız.” Diye belirtti.

 

“BU DÖNEM VAN VE İLÇELERİNDEKİ GELİŞMEYİ HERKES GÖRECEK”

Kısa sürede ortak akıl platformunu kuracaklarını belirten Atalay, “Tekstil Kentten başlayarak bütün projelerimizi hızlı bir şekilde geliştireceğiz. Büyük hastanenin açılışın inşallah bu yıl içinde yapacağız. Ak Parti iktidarından Van için, bölge için inşallah çok etkili hizmetler alacağımıza inanıyoruz. Ankara ve Van’da bunun platformlarını kuracağız. Van bu kararıyla bize dönüş yapmış oldu. Biz de inşallah bu dönemi öyle etkili değerlendireceğiz ki göreceksiniz ilimizin, ilçelerimizin çehresi değişecek. Sınır ticareti, Organize Sanayi Bölgesi, küçük sanayinin işleri, turizm, tarım kesimi, hayvancılıkla ilgili sorunlar akla ne gelirse hepsi bizim ajandamızda yer alıyor. Biz bunların takipçisi olacağız. O mekanizmaları kuracağız ve inşallah bu makro projeler bizim önceliğimiz olacak. Bu dönem Van ve ilçelerindeki gelişmeyi herkes görecek. Biz iddialıyız ve bize oy vermeyenler o zaman niye oy vermedik diye düşünecekler. Ama bizim alabileceğimiz azami oy değil bu daha Van’da bizim oyumuz var. Bu bütün oylarımızı alacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

ATALAY: KÜRT VATANDAŞLARIM TEKRAR UMUTLARINI AK PARTİYE YÖNELTTİ!

7 Haziran seçimlerinden sonra sekteye uğrayan çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulunan Atalay, Ak Parti’nin çözümün, barışın, huzurun partisi olduğuna dikkat çekti. Ak Parti olarak dokunulmaz konulara dokunduklarına dikkat çeken Atalay, “Çözülmez konuları çözeriz. Cesaretimiz var risk alırız. Ve inşallah konuların hepsi o şekilde devam edecek. Ve göreceksiniz bu dönem güney ve doğuda bizim rakibimiz olan partide derslerini aldı ve alacak. Tekrar Ak Partiye dönüşü de görüyoruz. 7 Haziran’dan sonra hem bölgede hem de Kürt vatandaşlarımızın tekrar umutlarını Ak Partiye yönelttiğini de bu seçimde görüyoruz. Ak Parti nasıl düne kadar bunun hakkını verdiyse bundan sonrada verecek inşallah. Bu seçimde aldığımız bu oylar bizim için çok değerli. Ve bize Ak Partinin Türkiye’nin partisi olduğunu gösterdi. Yine Türkiye’nin her köşesinden oy aldık ve her kesimi temsil ediyoruz. Dolayısıyla çözüm sürecinin mimarı zaten Ak Partidir. Ve geleceği de Ak Partiye bağlıdır. Bu istikrarlı ve güçlü hükümet biriken sorunların hepsini bir bir çözecek inşallah. Çünkü bizim büyük bir birikimimiz var.” ifadelerini kullandı.

 

“AK PARTİ OLARAK HIZLI BİR İŞ BAŞI YAPACAĞIZ”

13 yıllık bir iktidar birikimlerinin olduğunu belirten Atalay, eksik kalan reformları tamamlayacaklarını söyledi. Atalay, “Anayasadan başlayarak, Allah’ın izni ile milletten aldığımız bu destekle sorunları bir bir ele alınacak. Bu dönem Türkiye için Cumhuriyeti’mizin 100’üncü yılına yaklaşırken çok ciddi bir ivme dönemi olacak. Hem ekonomide hem demokratikleşmede hem çözüm süreci gibi Türkiye’nin kronik sorunlarının çözülmesinde çok önemli bir istikrar dönemi olacak. Tabi 4 yıl seçim olmayacak. Önümüzde istikrarlı bir dönemde var. Yerel seçimler, genel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hepsi de 2019’da yapılacak. Milletimizde çok seçimli 2 yıl yaşadı. Dolayısıyla bu 4 yıl seçimin olmadığı, insanların harıl harıl çalıştığı bir dönem olacak. Biz de inşallah Ak parti hükümeti olarak hızlı bir iş başı yapacağız. Esasen yaptık gibi. Piyasalara bunun ne kadar olumlu yansıdığını hemen bugün gördük. Ve inşallah çok verimli bir dönem olacak.” Diye belirtti.

 

ATALAY: İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Van’ın bir bakanlığın verilip verilmeyeceği konusuna değinen Atalay, bunun cevabının başbakanda olduğuna dikkat çekerek, “Biz başbakanın yetki alanına girmek istemeyiz. Genel başkanımız, başbakanımız Ahmet Davutoğlu büyük bir seçim başarısı elde etti. Dolayısıyla kendi hükümetini de o kuracaktır. O alana biz girmeyiz. Onun takdiridir.” Dedi. İl ve ilçe teşkilatlarında herhangi bir değişikliğe girilmeyeceğini ifade eden Atalay, “Görev değişikliği gibi bir şey olmayacak. Zaten bu konular genel merkezimizin teşkilat başkanlığının işleri. Ama biz tabi şunun için gayret ederiz. Daha organize daha birbiri ile uyumlu bir çalışma dönemi olsun isteriz. Bunun için bütün arkadaşlarımız nasıl şu kampanyada seferber olduysa bundan sonrasında da bu işleri yürütmekte iş birliği yapacağız. Her teşkilatta bir manada dokunacağız. O da ilçelere gideceğiz, onlarla görüşeceğiz. Teşkilatlarımızla daha aktif bir dönem yaşayacağız. Teşkilatlarımızla ilgili en önemli husus içimizdeki ciddi ve büyük olan birlik ve beraberliktir. Bu en önemli husustur. Herkes bunu ister. İnşallah bu dönem Van’da hem teşkilat olarak kampanya dönemlerinde olduğu gibi bütün vatandaşlarla daha yoğun bir ilişki ve irtibatların güçlendirildiği bir dönem olacak.” Şeklinde konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ÇALIŞMALARIN İÇİNE DÂHİL ETMEK İSTİYORUZ”

Van ortak akıl platformunu kurmakta acele edeceklerine işaret eden Atalay, “Çünkü istiyoruz ki kamu, özel STK kesimi, ilçelerimizin temsilcileri ile Van’ın sorunlarını birlikte ele alalım. Bir nevi şura olsun ve onu hızlı bir şekilde oluşturalım. Tabi valimizin ve kalkınma ajansımızın sekretaryasında yürüyecek işler bunlar. Ama biz siyasi kesim olarak bunu hızlandıracağız. Ondan sonrada Van’daki bütün kesimlerle bu çalışmaları yürüteceğiz. Burada hiçbir ayırım yapmayacağız. Büyükşehir belediyesi dâhil her kesimi o çalışmanın içine dâhil etmek istiyoruz. Tek parti iktidarının bereketinden ve gücünden çok fazla yararlanacağımızı düşünüyorum. Öylede olacak inşallah.” Dedi. 


ŞEHRİVAN SİYASET – MERAL YILDIZ/ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim