1 Kasım seçim sonuçlarında beklediği oy oranını yakalayamayan CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği tartışmaları üzerine, CHP eski İstanbul Milletvekili Umut Oran'dan çok konuşulacak bir adım geldi. 1 Kasım seçimlerinde CHP'nin aldığı oy oranının genel başkan ve parti yetkililerinin başarısızlığı anlamına geldiğini ve bu nedenle olağanüstü kurultay düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Oran, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceği yönündeki haberlere ilişkin, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin dün yaptığı açıklamada istifaya gerek olmadığını, Şubat ayında düzenlenecek olağan kurultayda isteyenlerin genel başkanlık yarışına girebileceğini belirtmişti.

 

"KILIÇDAROĞLU GERÇEKLERLE YÜZLEŞMELİ"

Hürriyet'te yer alan habere göre, Oran yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplaması ve acilen güvenoyu tazelemesi gerektiğini belirterek, "Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir" dedi.

 

ORAN'IN ADAYLIK SLOGANI

CHP'de Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri ile il ve ilçe kongrelerinde seçilenler delege oluyor. CHP tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay ya yönetim kararı ya da delege sayısının beşte birinin imzası ile toplanıyor. Oran adaylığını ise "Gelin değişimi ve dönüşümü beraber gerçekleştirelim. Ben CHP'nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım" sözleriyle açıkladı.

Editör: TE Bilisim