ŞEHRİVAN HABER - İranlı turistlerin tatil için tercih ettiği Van, Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki yeniliklerin ardından iki ayda 50 bin misafiri konuk etti. Turistlerin yoğun ilgisinin 13 günlük Nevruz Bayramı tatilinde daha da artması bekleniyor.

Van'da Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki yenilikle birlikte tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen İranlıların kente ilgisi de arttı. İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan ocak ayında 17 bin, şubat ayında 33 bin 500 yolcu giriş yaptı. Bu sayının İran'da Mart ayında kutlanan 13 günlük Nevruz Bayramı boyunca daha da artması bekleniyor.

 

PERONLAR 2’DEN 4’E ÇIKARILDI

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi,  sınır kapısında yaşanan yoğunluğa yönelik bazı tedbirler alındığını söyledi. Önlemler çerçevesinde yolcuların giriş ve çıkışlarını kolaylaştırmak adına pasaport kontrol peronlarının 2'den 4'e çıkarıldığına dikkati çeken Çiftçi, yapılan koordineli çalışma ile yaşanacak yoğunluğa karşın sınır kapısına hem polis hem de gümrük personeli takviyesi yapıldığını söyledi.

 

ÇİFTCİ: CİDDİ BİR KATKI SAĞLAYACAK

Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki modernizasyon çalışmalarını Ağustos gibi tamamlamayı hedeflediklerini belirten Çiftçi, "Yapılan yenilikler sonrası hedefimiz Kapıköy Sınır Kapısı'nı 7 gün 24 saat açık tutmak. Bu kapsamda artık sınır kapımızı hem ticari araçlara hem de uluslararası taşımacılığa açacağız inşallah. Bu durum Van ve bölge ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacak." İfadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim