Geçtiğimiz gün başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na yapılan yardımlarla ilgili açıklama yapan Diyanet, bu kampanyaya yardım için zekatı vermenin caiz olduğunu açıkladı.

Türkiye'de de görülen koronavirüs salgınında ekonomik anlamda etkilenen kesimler için geçtiğimiz pazartesi akşamı Milli Dayanışma Kampanyası başlatıldı.

"ZEKATLARIN ULUSAL KAMPANYALARA VERİLMESİ CAİZ"


Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptığı açıklamada zekatını Milli Dayanışma Kampanyası'na vermek isteyenlerin sorularını giderdi. Diyanet'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Zekatların bu günlerde ulusal düzeyde başlatılan dayanışma kampanyaları vasıtasıyla toplanıp hak sahiplerine ulaştırılması caizdir."

"MAAŞINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ"


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dün akşam katıldığı canlı yayında "İyilikte ve takvada yardımlaşınız" ayetini hatırlatarak kampanyayı yurt içi ve yurt dışındaki din görevlileriyle desteklediklerini bildirdi.

Kampanyanın başlamasının ardından "Maaşını paylaş, kardeşinle yakınlaş" adıyla bütün görevlilere çağrıda bulunduklarını aktaran Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü yakınlaşmanın en büyük vasıtası paylaşmaktır. İslam paylaşma dinidir, yardımlaşma dinidir. Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Milli Mücadele'den 15 Temmuz'a ve günümüze kadar nasıl en zor zamanlarımızda ırk, mezhep, meşrep, inanç ayrımı yapmadan bu millet, bu topraklar için, bu vatan için nasıl birleşmişse bugün de özellikle bu salgın döneminde mağdur olan, işini kaybeden, zor duruma düşen kardeşlerimizi desteklemek için mutlaka paylaşmalıyız, paylaşımda bulunmalıyız."

NE OLMUŞTU?


Geçtiğimiz pazartesi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Dayanışma Kampanyası'nın başlatıldığını ve 7 maaşını bağışladığını açıkladı. Kampanyaya bugüne kadar 230 milyon liranın üzerinde yardım toplandı.

Editör: TE Bilisim