ŞEHRİVAN HABER:Türkiye Alzheimer Derneği yapılan 1. Olağan Genel Kurul ile Van’da da start verdi. Ülkenin farklı illerinde bulunan Alzheimer Derneği kentte hasta ve hasta yakınlarına destek sunmayı hedefliyor. Dernek hakkında bilgi veren Van Şube Başkanı Oya Orhun, “Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi, Türkiye Alzheimer Derneği’nin Doğu ve Doğu Anadolu’daki tek şubesidir. 1997 yılından beri hizmet veren derneğin ülkemizde 19 şubesi mevcuttur” dedi.

TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ VAN ŞUBESİ KURULDU

Derneğin kuruluş amacıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Alzheimer Derneği Van Şube Başkanı Oya Orhun, “Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi, Türkiye Alzheimer Derneği’nin Doğu ve Doğu Anadolu’daki tek şubesidir. 1997 yılından beri hizmet veren derneğin ülkemizde 19 şubesi mevcuttur. Halk arasında bunama olarak bilinen Alzheimer, zihin yitirilmesi anlamına gelen Demans hastalığının en yaygın nedenidir.” Dedi.

“DESTEK OLMAK İÇİN KURULDUK”

Orhun, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Özellikle yaşlanan toplumlarda büyük bir sağlık problemi olarak karşımıza çıkan Alzheimer, 2019 yılında dünya üzerinde 50 milyon civarında tahmin edilirken, tedavi ve önleme konusunda bir gelişme olmazsa 2030 yılında 82 milyona, 2050’da ise 152 milyona ulaşabilir. Türkiye Alzheimer Derneği (TAD) Van Şubesi olarak ilimizde gerek hastalara gerekse hasta yakınlarına destek olmak ve daha önemlisi insanlarımıza sağlıklı yaş alma konusunda destek olmak üzere yola çıktık.”

“FARKLI MESLEK GRUPLARINDAN 41 ÜYEMİZ MEVCUTTUR”

“ 06.11.2022 tarihinde 1. Olağan Genel Kurulumuzu Kızılay Şubemizin ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Şu anda farklı meslek gruplarından 41 üyemiz mevcuttur. Avukat, mali müşavir, defterdar, doktor, eczacı, psikolog, diyetisyen, hasta ve yaşlı bakım uzmanı, hemşire ve eğitimci olan üyelerimizle başlangıçta kendi ofislerimizi hastalarımız ve yakınlarına açarak çay saatleri ile hizmete başlıyoruz. Psikolog, diyetisten, eczacı ve doktorlarımızla okullarımızda “Sağlıklı Yaş Alma Ve Alzheimer” seminerlerimizin ilkini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN ŞUBEYE ULAŞABİLİSİNİZ

Orhun, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “Hasta yakınlarının, [email protected] e-posta adresi veya vanalzheimerdernegi kullanıcı adlı instagram hesaplarından bize ulaşabilirler” diye ekledi.

Editör: TE Bilisim