ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYTAÇ AYKAÇ-MENDUH ÇALIŞKAN - Van’da 2017 yılından bu yana görev yapan Edremit Belediye Başkanı Atıf Çiçekli, hem ilçeye hem de vatandaşın gönlüne yaptığı hizmetlerle öne çıktı. Edremit’te sahildeki işgalin bitmesinden, toplu yaşam alanların sorunlarının çözümüne kadar önemli işler yapan Atıf Çiçekli, merkezine ise vatandaşı ve 7’den 77’ye herkesin faydalanabileceği Aile Danışma Merkezlerini (ADEM) merkeze aldı.

 

BÜYÜK İŞLERİ YAPARKEN, İNCE DETAYALRI UNUTMADI

 

Edremit Belediyesi’nin adını en çok duyuran projeler kentte de büyük yankı uyandıran Sahil Kordon Projesi, Halk Plajı, Edremit Merkez’in yeniden inşası, yeni hükümet konağı ve belediye binası, TOKİ’lerin sorunlarının giderilmesi, binicilik merkezi gibi konular oldu. Her mahalle ile ayrı ayrı ilgilenen Çiçekli, tandır evi isteyen vatandaşa tandır evi yaptı, TOKİ’lerin market isteklerini yerine getirip sevinç yarattı. Doğalgaz’ın TOKİ’lere ulaşması için büyük çaba verip startını verdi. Yetmedi şenlikler düzenleyip ayran aşı ve Van Balığı’nın tanıtımına katkı sunup Edremitlileri bir araya getirip gönülleri de birleştirdi. Ama bir çalışma vardı ki ince eleyip sık dokudu ve ortaya büyük bir iş çıkardı.

 

ÇİÇEKLİ’NİN GÖZ NURU ‘ADEM’LER!

 

2016 yılı sonlarında Edremit Belediye Başkan Vekilliği görevine atanan Atıf Çiçekli, önce adalet diyerek ilçedeki işgali bitiren ve Vanlıyı, Edremitliyi eşit şartlarda hizmetlerle buluşturan, ardından göze dokunan hizmetler ve ilklerle adını söz ettiren Çiçekli, vatandaşın gönlüne dokunmanın, yanında olmanın htirmesini de ADEM ile sağladı. Şu ana kadar tam 8 ADEM’i ilçeye kazandıran Çiçekli, bu merkezlerle de gönüllere dokundu. Çocuğundan, yetişkinine kadar herkesin okuma yazmadan bir çok eğitim faaliyetine, kurslardan çalışma salonlarına kadar hemen her şeyin bulunduğu merkezler modern taziye evleri olmanın yanında ilçenin mahallelerinde herkesin ulaşıp maksimum fayda sağladığı bir gönül durağı olma görevi de görüyor.

 

ADEM’LER ARDI ARDINA YÜKSELİYOR!

 

Van’da önceki gün Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da açılışını yaptığı Edremit İlçesi Esentepe Mahallesi Aile Destek Merkezi ile birlikte Edremit’te Başkan Atıf Çiçekli döneminde yapılan merkez sayısı 8’i buldu. Hali hazırda 8’i faaliyet gösteren ve birisi de Memur-Sen TOKİ konutlarında yükselen ADEM’ler ile Edremitliler hizmetlerle birlikte bir çok etkinlikten faydalanıyor. Toplamda 10 binlerce vatandaşın, öğrencinin faydalandığı, eğitim gördüğü, dersler ve kurslar aldığı, kitap okuduğu, sanatsal faaliyetlere karışıp gönül bağı kurduğu merkezler Van’ın da son dönemlerde gördüğü en anlamlı merkezler haline geldi. Bir taraftan hizmet yapan Çiçekli’nin bir taraftan da Kültür Merkezleri ve Aile Destek Merkezleri kurarak gönlüne taht kurduğu Edremitliler ise bir yıl gibi bir sürede bu merkezlerin müdavimi haline geldi.

 

NEDİR BU ADEMLER?

 

Van’da göreve yaptıktan sonra Edremit’in bir çok mahallesinde yükselen Aile Destek Merkezleri, giyim, Kuran-ı Kerim, okuma yazma, bilgisayar, el sanatları ve krefl olmak üzere binlerce kadına ve etüt merkezleri, çalışma salonları, müzik dersleri, özel dersler ile de toplamda on binlerce çocuk ve vatandaşa hizmet sunuyor. Vatandaşların istisnasız her gün çorba, çay hizmetlerin faydalandığı merkezler yıllardır hasret kalınan birlikteliği sağlamakla birlikte güçlü bir gelecek inşaasında da önemli bir görev görüyor. Yeni dönemde bu merkezleri Yap-İşlet-Devret modeli ile ilçenin her mahallesine kazandıran Çiçekli, bu merkezleri zincir mağazalar, taziye evleri, işlevsel salonlar ile de birleştirerek adeta ‘ortak’ yaşam alanları kurup gönülleri birleştiriyor. Şu anda 20 bine yakın vatandaşın faydalandığı ADEM’lerden her mahalleye kurulması için çalışmalar sürüyor. Çiçekli ise bu merkezler için şunları dile getiriyor: “Burada kadınlar meslek öğrenirken, aynı zamanda aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Aynı zamanda krefller sayesinde hanımlar çocuklarıyla merkezimize ayrı bir önem gösteriyorlar. Allah’ın izni ile inşlallah bu yapıların sayılarını her mahallemize kazandırıp kadınlarımız sosyal hayata dahil olmalarını sağlamaya devam edeceğiz.”

 

VATANDAŞ İLE YAKIN İLİŞKİ KURUYOR

 

Göreve geldikten sonra kararlı ve kendinden emin bir yönetim anlayışıyla cesur adımlar atan Çiçekli, hizmetlerle birlikte sosyal belediyecilik konusunda da koordineli bir anlayış ile ilçe halkı ile bütünleşmeyi başardı. Bir taraftan ilçe sahillerindeki işgali bitiren Çiçekli, bir taraftan da Edremit’i cazibenin yeni merkezi haline getirdi. Kararlı ve kamu vicdanını yaralamadan önemli hizmetleri yapan Çiçekli, kendi deyimiyle de ‘ADEM’leri ayrı bir yere koydu. Yaptığı hizmetler için “Hepsi bir yana, ADEM bir yana diyen” Çiçekli vatandaş ile en samimi bağı da bu merkezler ile kurdu. İyi günde, kötü günde vatandaş ile burada buluşan, taziyesinde yanında olan, muhtarını dinleyen, öğrencisini unutmayan Çiçekli, mahalle bazında yaptığı etkinlikler ile de vatandaş ile birebir temas kurdu.

 

ÇİÇEKLİ’NİN 3 ALTIN KURALI

 

Hizmetlerini anlatırken Şehrivan’a yönetim anlayışı ile ilgili de bilgiler veren Atıf Çiçekli, bu zamana kadar yakalanan başarı için 3 altın kuralı olduğunu dile getirdi. Çiçekli bu kuralları ve adımları şöyle sıraladı: “Önce adalet, kamu vicdanını yaralamadan adaleti sağlamak, ardından hizmet etmek. Tüm bunlarla beraber doğru bir şekilde vatandaşa sunulduğunun htirilmesi gerekiyor. Bunu da vatandaşın iyi gününde, kötü gününde yanında olarak, taziyesinde, düğününde yanında olmak ve Aile Destek Merkezleri ile bunu htirmek gerekiyor. Benim de bütün amacım ve çalışmamın merkezinde bu var. Kamu vicdanı yaralanmadan, bol bol hizmet yaparak, ümmet çizgisinde işler yaparak görevimizi ifa etmek önümdeki en önemli kriter oldu.”

Editör: TE Bilisim