ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN

Van’da eğitim alanında yapılan çalışmalar arasında en kapsamlı ve önemli projelerden biri olan Etüt Van projesi, devam ediyor. Proje kapsamında 3 bin 700 öğretmen, 60 bin öğrenciye eğitim verirken Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen projede, hedef Van’ın akademik başarısını 5 yıl içerisinde ilk 5’e çıkarmak. Etüt Van Projesi ile öğrenciler farklı okullardan öğretmenlerle ders işleme imkanı buluyor. Seviye belirleme sınavları ile sınıfları belirlenen öğrencilere seviyelerine uygun ücretsiz kaynak desteği sağlanıyor. Alanında uzman kadroların görev aldığı etüt merkezlerinde, proje süresince akademik sınavlara yönelik başarı odaklı eğitim ve eğitim koçluğu desteği veriliyor. Belirli periyotlarla deneme sınavlarının yapılacağı merkezlerde, öğrenciler bol bol test çözme imkanı buluyor.

ETÜT VAN PROJESİ 60 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTI…

Etüt Van komisyonu, Van Valisi Ozan Balcı başkanlığında toplandı. Van Valiliği’nde yapılan değerlendirme toplantısında, il ve ilçelerde yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

3 BİN ÖĞRETMEN İLE DEVAM EDİYOR…

Etüt Van projesinde 290 merkezde 3 bin 700 öğretmen ile devam eden kurslarda öğrenci sayının 60 bin olduğunu belirten Vali Balcı, “Öğrencilerimize en kaliteli kaynakları ücretsiz veriyoruz. Azimli öğretmenlerimiz, istekli öğrencilerimiz ile ilimizin akademik başarısını üst seviyelere çıkaracağız” dedi.

Editör: TE Bilisim