Türk Telekom Arena'da saat 21:45'te başlayacak mücadeleyi, İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Craig Alexander Thomson yönetecek. Futbolseverler TRT 1 ekranlarından Galatasay-Astana maçını şifresiz olarak canlıizleyebilecek.

 

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Chedjou, Hakan, Selçuk, Rodriguez, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak 
Astana: Eric, Ilic, Postnikov, Anicic, Shomko, Dzholchiyev, Zhukov, Canas, Maksimovic, Kethevoama, Kabananga

 

GALATASARAY NASIL AVRUPA LİGİ'NE GİDER?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansı kalmayan sarı-kırmızılı ekibe, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmek için Astana karşısında alacağı bir beraberlik yetecek.

 

 

Son maçlar öncesi 4 puanla 3. sırada bulunan Galatasaray'ı, 3 puanla son sırada takip eden Astana'nın, UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilme şansları devam ediyor. Kazak takımının grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'ne kalabilmesi için sarı-kırmızılı ekibi yenmesi gerekiyor. Atletico Madrid ve Benfica'nın ilk iki sırada yer almayı garantilediği C Grubu'da son maçlar öncesi puan durumu şöyle:

 

 


 

YENİ DÖNEMİNDE İLK AVRUPA SINAVI! 
Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna oturan ve sarı-kırmızılı kulüpte 3. dönemine başlayan Mustafa Denizli, yeni döneminde Avrupa kulvarında ilk maçına çıkacak.

Takımının başındaki ilk 2 maçını ligde oynayarak Kasımpaşa (2-2) ve Bursaspor (3-0) müsabakalarında boy gösteren tecrübeli çalıştırıcı, üçüncü karşılaşmasında Astana'ya karşı takımının başında yer alacak.

 

YENEMEZSE SERİBAŞI OLAMAZ!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda son maçında bugün Astana’ya yenilmezse Avrupa Ligi’ne gidecek. Sarı-kırmızılılara beraberlik de üçüncülük için yetiyor. Ama galibiyetin önemi de çok büyük. Beraberlik için UEFA’nın vereceği ödül 500 bin Euro; galibiyet içinse 1 milyon 500 bin Euro... 

Galibiyetin, Galatasaray’ın takım ve Türkiye’nin UEFA puanına etkisi olacak. Ama bir önemli faktör de beraberlik halinde Galatasaray’ın Avrupa Ligi 1/32 kurasında seribaşı olma ihtimali yok. 5 puanla B, F, G ve H gruplarının üçüncüsünü geçmek mümkün değil. 

Sarı-kırmızılılar Astana’yı yenerse 7 puanla grubu bitirecek ve kuraya Şampiyonlar Ligi’nin en iyi dört üçüncüsünden biri olarak girme şansını çok arttıracak. Diğer gruplardaki sonuçlara göre seribaşı olabilirse de kurada Avrupa Ligi grup liderleri ve Şampiyonlar Ligi’nin diğer dört en iyi üçüncüsüyle eşleşmeyecek.

 

Sarı-kırmızılı takımın başında bulunduğu ilk dönemde, 1987-88 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynama başarısı gösteren Denizli, ikinci döneminde ise 1991-1992 sezonu Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale yükselmişti.

 

BURAK VE SELÇUK DÖNÜYOR


UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki sarı kart cezalarını dolduran Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, Astana karşısında yeniden takımdaki yerlerini alabilecek. Benfica'ya karşı deplasmanda 2-1 kaybedilen müsabakada gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Selçuk ve Burak, ardından yine deplasmanda yapılan Atletico Madrid maçında forma giyememişlerdi.

Galatasaray'da gribal enfeksiyon geçiren Selçuk İnan'ın durumunun iyi olduğu ve Astana karşısında sahada olabileceği belirtildi. Bursaspor maçında göğsüne aldığı darbe nedeniyle sakatlanan Hakan Balta'nın durumu ise belirsizliğini koruyor. Tecrübeli futbolcunun yetişmemesi durumunda Mustafa Denizli, savunmanın solunda Olcan Adın ya da Tarık Çamdal'dan birini kullanacak. Sarı kırmızılılarda Hamit Altıntop, Lionel Carole ve Jason Denayer'in sakatlıkları da devam ediyor.

 

267. MAÇ


Sarı-kırmızılı ekip, Astana karşısında Avrupa kupaları tarihindeki 267'inci karşılaşmasına çıkacak. Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 162, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 266 maç yaptı. Söz konusu müsabakalarda 98 galibiyet ve 100 yenilgi alan sarı-kırmızılılar, 68 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 366 gole karşılık kalesinde 396 gol gördü.

Editör: TE Bilisim