Van’dan kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi bugün yola çıktı. 
Yaklaşık 200 kişinin yer aldığı ilk kafile sabah saat 06.00 sıralarında uçakla Van Ferit Melen Havalimanı’nda Cidde’ye doğru hareket etti. İHA muhabirine konuşan hacı adayları, kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, özellikle ülkemizde son günlerde terör saldırılarından dolayı yaşanan acıların son bulması, ülkemizin fitne ve fitnecilerin şerrinden muhafaza olması için kutsal topraklarda bol bol dua edeceklerini belirttiler. Babası vefat ettiği için babasına vekâleten hacca gittiğini anlatan Sinan Akgün, “Allah’u Teâlâ’nın bizlere kutsal toprakları görmeyi nasip ettiği için şükrediyoruz. Allah nasip ederse genelde ümmet için özelde de tüm Müslüman kardeşlerimize dua edeceğiz. Bu bela ve musibetlerin ülkemiz üzerinden def olması için dua edeceğiz. İslam ümmetinin içinde bulunduğu durum gerçekten çok zor bir durum, İslam ülkeleri içerisinde en rahat ülke tüm bu yaşanlara rağmen bizim ülkemizdir. Çok şükür. Etrafımıza baktığımızda gerek Suriye gerek Irak gerekse diğer İslam ülkeleri maalesef ateş çemberinin içindedir. Bizler de kutsal topraklarda ümmetin kurtuluşu ve ülkemiz için rabbimize yakaracağız” dedi.
Hacı adaylarından Kutbettin Dalgın ise, 2011’de hacca yazıldığını belirterek, “Ülkemiz ve İslam âlemi için dua edeceğiz. Özellikle de ülkemizin birlik ve beraberliği, vatanımız ve milletimiz için inşallah dua edeceğiz. Cenab-ı Allah ülkemizi bu beladan, bu fitnelerden ve fitnecilerin şerrinden muhafaza etsin. Bunları ülkemizden def etsin diye dua edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Çok heyecanlı olduklarını ve gece gözlerine uyku girmediğini ifade eden Dalgın, “Bu mekânlar o kadar mübarek yerlerdir ki insan ismini duyduğunda bile heyecanlanıyor. Kaldı ki insana oraları görmek nasip olursa insan daha da fazla heyecanlanır” diye konuştu.
İl genelinde bu yıl toplam 570 hacı adayının kutsal topraklara gideceği, bundan sonraki kafilelerin ise bu gece ve yarın yola çıkmaları bekleniyor.

Editör: TE Bilisim