Savcının talep ettiği "indirimi olmadan müebbet hapis cezası" 3 sanık için de verildi.

 

ÖNCEKİ İKİ DURUŞMADA "ÖZGECAN'IN SESİNİ DUYDUK" DEMİŞLERDİ

Suphi Altındöken, ilk duruşmada evin önüne geldiklerinde Özgecan'ın hala hayatta olduğunu, ses duyduklarını belirtmişti. Önceki 2 duruşmada baba Necmittin Altındöken ve Fatih Gökçe de bu ifadeleri doğrulamıştı. Fakat suçu birbirlerine atmışlardı.

 

İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Bu duruşmada da 50 yaşındaki Baba Altındöken "Özgecan'ın öldüğünü bana Suphi söyledi. Ses duysaydım Özgecan şu anda yaşıyor olurdu. Güvenlik güçlerine haber verirdim" dedi.

25 yaşındaki arkadaşı Fatih Gökçe ise "Özgecan'ın öldüğünü bana Suphi söyledi. Gömleğinde kanlar vardı. Eğer böyle söylemeseydi yaşaması için elimden geleni yapardım" dedi.

26 yaşındaki esas katil Suphi Altındöken ise ilk ifadesinde verdiği "Özgecan'ın yaşadığı" ayrıntısını reddetti ve evin önüne geldiğinde öldüğünü savundu.

 

BU AYRINTI NEDEN ÖNEMLİ?

Genç kıza tecavüz girişimde bulunan Suphi Altındöken, evinin önüne gelirken babası ve arkadaşını olaydan haberdar etmişti. Evin önünde Suphi'yi bekleyen baba Altındöken ve arkadaşı ilk ifadelerinde minibüsün içerisinde yerde yatan Özgecan'dan sesler geldiğini duyduklarını belirtmişti.

O sırada tecavüz girişiminden ve boğuşmadan söz eden Suphi Altındöken'e genç kızın tırnaklarının arasında delil kalmış olma ihtimalinden söz eden baba ve arkadaşının bu sözleirnden sonra Suphi Altındöken genç kızın elleirni bileklerinden kesmişti. Suphi Altındöken ilk ifadesinde Özgecan'ın bileklerini kestiği sırada sesler çıkardığını, ölmediğini ve hala cnalı olduğunu beyan etmişti.

 

AİLE DURUŞMALARA KATILMIYORDU

Özgecan Arslan'ın anne ve babası duruşmalara katılmıyor, aile adına duruşmalarda amca YAşasın Arslan bulunuyordu.

Arslan bugün gerçekleşen duruşmada karar verilmek için ara verilmesinden hemen önce "295 gün geçti. Bugün Özgecan'ın anne ve babasının evlilik yıl dönümü. Bu caniler için cezalardan da öte bri ceza diliyorum" demişti.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim