Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği’nin organizesinde “Sen Varsan Biz 1’iz 7 Bölge 21 İl” programının ilki Van'da gerçekleştirildi. Edremit Uygulama Otelinde çeşitli etkinliklerin yapıldığı programda özel eğitim gören çocukların korosunun mini konseri ve engelli Sevgi Gülmez’in hayat hikayesi büyük ilgi gördü.

“SEN VARSAN BİZ 1’İZ 7 BÖLGE 21 İL” PROGRAMININ İLKİ VAN'DA DÜZENLENDİ

Programda konuşan Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Beyazay Derneği’nin engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çok güzel projeler hayata geçirdiğini söyledi. Van’da da engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak, ailelerin yükünü hafifletmek için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Vali Balcı, “Türkiye Beyazay Derneği’nin yaptığı çalışmalar için kendilerine müteşekkiriz. Devletimizin varlık sebebi vatandaşa hizmeti kolaylaştırmaktır. Devletimiz yaptığı çalışmalarla engellileri daha görünür kıldı. Özel eğitim, rehabilitasyon merkezleri, engelsiz yaşam merkezi gibi birçok merkezimiz engellilere hizmet ediyor” dedi.

BALCI: SOSYAL HİZMET KAMPÜSÜ YAPIYORUZ

Balcı, “Engellilerin hayatlarını, yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışan bir Vali olarak şu anda Sosyal Hizmet Kampüsü yapıyoruz. Engellilerimizin, ailelerimizin, rahatlama ve soluklanma alanı olacak. Bu merkezde bedensel ve zihinsel engelli kardeşlerimizin hoşça vakit geçirecekleri alanlar oluşturulacak” diye aktardı.

“BU KAMPÜSTE ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU OLACAK”

Sosyal eğitim kampüsünden söz eden Balcı, “Van merkez ve Erciş ilçemizde sosyal eğitim kampüsü yapıyoruz. Bu kampüste de özel anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu olacak. Bir uygulama lisesi de kampüs bünyesinde yapıyoruz. Burada engellilerimiz öğrenebilecekleri meslek gruplarında eğitim görecekler. Ortaöğretim ve lise eğitimlerini burada tamamlayacaklar” diye konuştu.

BALCI: HER ZAMAN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN VE AİLELERİNİN YANINDAYIM

Balcı, evde eğitim göre 269 engelli bireyin olduğunu dile getirerek, “Mevcut okullarımızda özel eğitim sınıflarını da yeniden dizayn ediyoruz. Evde özel eğitim gören 269 engelli kardeşimiz var ve devletimiz evlerine özel öğretmen gönderiyor. Edremit ilçemizde Vali evi olarak kullanılan bir alan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun destekleri ile engelliler için eğitim merkezine dönüşüyor. Her zaman engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yanındayım. Onların sıkıntılarını biliyorum. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte her sıkıntıya bir çözüm anlayışıyla çalışıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim