SİİRT 'den gelen son dakika haberler Türkiye'yi yasa boğdu. Siirt Valiliğinin açıkördu. Siirt'ten gelen kara haber üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Org. Hulusi Akar'ı ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ı aradı.  



Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracıın geçişi sırasında yola tuzaklanan bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlama sonucunda 8 askerin şehit edildiği açıklandı.



AĞIR YARALI ASKERLER VAR

 

 

30895949.20150819163513.jpg

 

Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden ağır yaralananların olduğu ve 8 askerin olay terinde şehit olduğu bildirildi. 

Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin rütbeli, 6'sının da er olduğu öğrenildi.

Saldırının yaşandığı bölgeye yaralıları almak için Siirt'ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi.

 

siirt-şirvan.jpg

 

8 ASKERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Siirt- Şirvan- Pervari karayolunda askeri aracın geçişi sırasında bir gurubun menfeze yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi uzaktan kumanda ile patlattığı saldırıda şehit olan 8 askerin cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü. Saldırıda şehit olan askerlerin uzman çavuş Hakan Aktürk, uzman erbaş Ferdi Gerekli, uzman erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M.Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı olduğu belirtildi.

 

TSK'DAN AÇIKLAMA

"19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda Kahraman sekiz personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

 

siirt-asker-şehit.jpg

PERVARİ VE ŞİRVAN'A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI


Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lıların yola tuzakladığı ve askeri aracın gecişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıp 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. 

Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor. Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi.

 

DÜN DE 4 ŞEHİT VERDİK
Türkiye Suruç patlamasının ardından artan terör olayları ile sarsılıyor. Siirt saldırısından hemen önce dün gece de TSK 4 askerini şehit vermişti. 

Lice'de canlı kalkan olanların arasına giren teröristler ateş açmış ve aralarında 1 teğmeninde olduğu 4 askerimiz şehit düşmüştü. Bugün o askerlerin cenazeleri kalkarken yeni şehit haberleriyle 8 eve daha acı düştü. 

 

Editör: TE Bilisim