Ak Parti'nin 1 Kasım zaferi, sosyal medya provkasyolarıyla gölgelenmeye çalışılıyor. Yalan haber ve eski haberleri bu güne aitmiş gibi sunan bir takım hesaplar şimdi de çok konuşulan "asgari ücret" vaadi ve Ali Babacan üzerine bir kampanya yürütüyor.



SEÇİMDEN ÖNCE KATILDIĞI PROGRAM ŞİMDİ DOLAŞIMA SOKULDU

1 Kasım Genel seçimlerinden önce TRT Haber canlı yayınında katılan ve "asgari ücret" vaadini, bu vaadi gerçekleştirmek için izleyebilecekleri yöntemi anlatan Ali Babacan'ın ifadeleri sosyal medyada yeniden dolaşıma sokuldu. Konuşmadan kırpılan sadece 25-30 saniyelik bir kayıt ile Babacan'ın sözleri seçim sonrası (dün ve bugün) söylediği iddia edilerek çarpıtıldı.



ASGARİ ÜCRET SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Ak Parti'nin seçim vaatlerinden biri olan asgari ücret konusunda seçim öncesinde konuşulan "Net mi? Brüt mü? Ne zaman işleme konulacak?" tartışmalarını sonlandırmak adına açıklama yapan Ali Babacan, sürecin bir komisyon tarafından işletildiğini ve bu süreçte hükümetin faktörünü anlatmıştı.



KOMİSYONA TEKLİF VERİLECEK

Canlı yayında bu komisyonda en etkili sözün hükümete ait olduğunu anlatan Ali Babacan, "Komisyona asgari ücret net 1300 TL olsun diye teklif vereceğimizi söyledik" demişti. Konuya açıklık getirdikten sonra "Fakat asgari ücret net 1300 TL'dir" şeklinde tekrarlamıştı.



"TAVSİYE ETTİĞİMİZ RAKAM ETKİLİ OLUR"

Hükümetin teklifi üzerine işverenler tarafından "bu miktarı düşürün" gibi bir çıkış yapılamayacağını, aşırı bir ısrarda bulunulamayacağını anlatmaya çalışan Babacan, önerecekleri rakamın etkili olacağını söylemişti.

 


EVLİLER İÇİN DAHA YÜKSEK BİR RAKAM OLABİLİR

Söz edilen rakamın arkasında duracaklarını bir sonraki adımın da müjdesini vererek açıklayan Babacan, "1300 TL'nin bekar bir vatandaş için geçerli olduğunu, çocuğu olan aileler söz konusu olduğunda rakamın daha da katlanabileceğini" ifade etti.



KURDELAYA DİKKAT!

Sözde gazetecilerin yalan haberlerine referans gösterip, bugün yapıldığını öne sürdükleri röportajın videosunun sol üst tarafında siyah bir kurdela bulunuyor. Bu da söz konusu röportajın Ankara katliamının hemen ardından yapıldığını gösteriyor.

 

:KA: KAHur Haber


KAYNAK: HÜRHABER

Editör: TE Bilisim