Van’da bal sektöründe çalışan Menav Ege’nin deposunda 23 Şubat günü 2 ton bal çalındı. Van polisinin başarılı operasyonunun ardından çalınan bal, sahibine teslim edildi. Başarılı operasyonun ardından Van polisine teşekkür eden Menav Ege, “Van polisi gerçekten çok özverili bir şekilde çalışarak balımızı buldu. Memleketimizin huzuru, güveni, refahı için onlara çok ihtiyacımız var. Sizin aracılığınızla da bir kez daha Van emniyetine teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Van’da 23 Şubat günü 2 ton balı çalınan Menav Ege’ye müjdeli haber Van polisi tarafından verildi. Van polisinin başarılı operasyonunun ardından çalınan 2 ton bal Menav Ege’ye teslim edildi. Menav Ege’de yapılan operasyon sonrası Van polisine teşekkür etti. Yaşanan hırsızlık olayının ardından polisi aradıklarını ifade eden Ege, hırsızlık olayıyla birlikte mağdur olduklarını söyledi.

 

ÇALINAN BAL MALİYETİNİN ALTINDAN SATILMIŞ

Ege, “Ana depomuzda 23 Şubat 2017 tarihinde yaklaşık 2 ton balımız çalındı, hırsızlar depoyu patlattı. Bizim tüm emeğimiz yok olunca çok üzüldük. Bu konuyu acilen polise bildirdik. Polis geldi kamera kayıtlarını aldı iki hafta içinde emniyet teşkilatımız balımızı buldu. Balımıza çok zarar geldi. Hırsızlar, bir ton balı piyasa değerinin neredeyse 50 katı altında bir şahsa vermişler, bunu alan adam da bunu bilmeliydi 50 bin TL’lik bal 2500 TL eder mi? Bunu alan şahısta bunu bilmeliydi. Hırsızların önünü kesmemiz lazım sonuçta bu bal eğer bulunmamış olsaydı yine esnaflar bunu alırdı bizim çok dikkatli olmamız lazım esnaf camiası olarak.” Diye belirtti.

 

EGE: HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ

Huzurun her şeyden önemli olduğunu dile getiren Ege sözlerini şöyle sürdürdü: “Huzur içerisinde yaşamak istiyoruz ne kadar huzurlu olursak yabancı kesim o kadar çok akın edecek ve Van ve bölge bir bütün olarak büyüyecek ve kazanacak. Satışımız olmazsa bile huzur olduğu zaman yüzümüz gülecek.”

 

VAN POLİSİNE ÖZEL TEŞEKKÜR

Ege, son olarak Van polisinin icra ettiği başarılı bal operasyonunu için şöyle dedi: “Yaşanan bu hırsızlık olayından dolayı çok ama çok mağdur olmuştuk. Van polisi gerçekten çok özverili bir şekilde çalışarak balımızı buldu. Memleketimizin huzuru, güveni, refahı için onlara çok ihtiyacımız var. Sizin aracılığınızla da bir kez daha Van emniyetine teşekkür ediyorum.”

 

2 HAFTALIK TİTİZ ÇALIŞMA

Van Emniyeti hırsızlığın olduğu bölgedeki güvenlik kameralarının görüntülerini derinlemesine incelemeye alarak, 2 haftalık bir titiz çalışma yürüttü. Yapılan titiz çalışmanın ardından 3 şahıs gözaltına alınarak, çalınan ballar sahibine teslim edildi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim