Van’da aylar önce hayata geçirilen “Kitap Van Projesi” kapsamında 1 milyon kitap dağıtımı hedeflenmişti. Vali Balcı, bugün gerçekleşen törende 1 milyon kitap dağıtımı hedefinin aşıldığını açıkladı. Vali Balcı, yeni hedefin 2 milyon kitap olduğunu söyledi.

1 MİLYON HEDEFİ AŞILDI!

Selahaddin Eyyübi Anadolu Lisesi’nde kitap dağıtım töreni düzenlendi. Törene Van Valisi Dr. Ozan Balcı katıldı. Törende konuşan Vali Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında 1 milyon kitap hedefine ulaşıldığını ve yeni hedefin 2 milyon kitap olduğunu söyledi.

YENİ HEDEF, 2 MİLYON KİTAP…

Vali Balcı, 1 milyon 217 bin kitaba ulaştıklarını dile getirerek, “Kitap okumayı bir alışkanlık ve yaşam tarzı haline getirmemiz gerekir. Kitap okuma boş zaman işi olmamalı. Çocuklarımıza bunu anlatalım. Amacımız çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmelerine, akademik başarılarını artırmaya katkı sunmak. Kitapta hedefi 1 milyon koymuştuk. 1 milyon 217 bin kitaba ulaştık. Şimdi hedefi 2 milyona çıkartıyorum. İnşallah 2 milyon kitabı okul kitaplıklarına kazandıracağız. Böylece Van’ı Türkiye'nin en zengin kütüphanelerinin olduğu il haline getireceğiz. İnşallah bunu bir yıl içerisinde de gerçekleştireceğiz. Ayrıca 220 kütüphaneyi de yeniledik. Hedefimiz bütün okul kütüphanelerini zaman içerisinde yenilemek” dedi.

BALCI: 2 MİLYON KİTABI OKUL KİTAPLIKLARINA KAZANDIRACAĞIZ

Balcı, kentte yeni bir il halk kütüphanesi temelinin atılacağını belirterek, “Van'da biz 125 tane anaokulu yapıyoruz. Mevcutta 43 tane var. Bebek ve çocuk kütüphanelerinin ihalelerini yaptık. Van’ımızı bütün ilçelerinde bebek-çocuk kütüphanesi olan bir il haline getiriyoruz. Türkiye'de bir ilk ve tek olacak. 0-3 yaş grubundaki çocuklar anneleriyle, velileriyle beraber bu kütüphanelere gidecekler. Yeni bir il halk kütüphanesinin temelini atacağız. 2 tane büyük kütüphanemiz olacak. Edremit’e yeni bir kütüphane açtık. Bir yandan da kütüphane altyapısını güçlendiriyoruz. Van artık kitabın yeni başkenti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim