Yoğun kar yağışı dolayısıyla bu yıl kayakseverlere kesintisiz hizmet veren Van'ın Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi, yerli ve yabancı yaklaşık 25 bin kişiyi ağırladı.

 

Artos Dağı'nın eteklerinde uzun pisti, kaliteli kar örtüsüyle kış turizminin yanı sıra profesyonel kayakçıların da ilk tercihleri arasında yer alan kayak merkezi, kayakseverlere, 3 bin metreden Van Gölü'nün eşsiz manzarasına karşı kayma imkanı sunuyor. Türkiye Kayak Federasyonu Van İl Temsilcisi İsa Aşkan, 3 aydan bu yana kesintisiz hizmet verdikleri merkezde en yoğun sezonlardan birini yaşadıklarını söyledi.

 

Özellikle hafta sonları kayakseverlerin taleplerine yetişemez duruma geldiklerini anlatan Aşkan, "Kar yağışının artmasıyla ikinci etabımızı da açtık. Buradaki tüm malzemeleri yeniledik. Sezonu çok yoğun geçirdik. Yoğunluk yaşadığımız belli dönemlerde kayakseverlere malzeme yetiştiremedik. Sezonun bitmesine yaklaşık 20 gün var. Tesisimiz haftalık 2 bin, sezon boyunca da 25 bin yerli ve yabancı kayakseveri ağırladı." bilgisini aktardı. 

 

60 YAŞINDAKİ KAYAKSEVER, PERFORMANSIYLA İLGİ ODAĞI OLDU

Kayak merkezinin müdavimleri arasında yer alan 60 yaşındaki Hasan Üstün, ilerleyen yaşına rağmen gösterdiği performansla kayakseverlerin ilgi odağı oldu.

 

2009'da köylerine yapılan merkez sayesinde kayak yapmaya başlayan Üstün, şöyle konuştu: "Merkezin yapılmasıyla evimizden dışarı çıkar olduk. Önceden çocuklarımız evden dışarı çıkmıyor ve hep televizyon izliyorlardı. Şimdi ise sürekli kayak yapıyorlar. Kendi çocuklarımı kayak sporuyla tanıştırdım. Eşimi alıp kayak merkezine geldim. Onlarda bizi böyle görünce kayak yapmaya başladı. Bu sporun tadını aldığımız için sürekli kayak yapıyoruz. Aslına bakarsanız genç nesillere örnek olması için bu sporu yapıyorum. Gören yaşımı soruyor. Söyleyince de 'Maşallah' diyorlar. Herkese bu sporu tavsiye ediyorum."

 

Kayakseverlerden Muhammet Toroman da, kayak merkezindeki yoğunluk karşısında şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Hasan amcaya bakıyorum o mu 60 yaşında yoksa biz mi bilemiyorum. 20 yaşında genç ve kuvvetli olduğumu sanıyoruz. Ama o bizden daha dinç ve daha güzel kayıyor." dedi.

 

Samet Akpınar de Van Gölü'nün maviliğine karşı kaymanın çok farklı bir duygu olduğunu dile getirerek, fırsat buldukça merkeze geldiklerini aktardı. 

Editör: TE Bilisim