Halk Eğitim Merkezlerinde okuma yazma kursunu tamamlayan 332 kadın kursiyerin sertifika töreni düzenlendi. Uygulama otelinde düzenlenen törende kursiyerler, kendilerine tanınan fırsattan dolayı teşekkür konuşmaları yaptı.

332 KADIN OKUMA YAZMA KURSUNU BİTİRDİ

Van Valisi Ozan Balcı da, Halk Eğitim Merkezlerinde okuma yazma kursunu tamamlayan 332 kadın kursiyerin sertifika törenine katıldı. Vali Balcı, kursu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerleri ve kurslarda eğitim veren öğretmenleri kutladı.

BALCI: BAŞARILI KADINLARIN ÇOCUKLARI DA BAŞARILI OLUYOR

Törende konuşan Vali Balcı, “Kadınlarımızın okuması ve eğitimli olması çok kıymetli. Başarılı kadınların çocukları da başarılı oluyor. Türkiye çok güzel ve önü açık fırsatlar ülkesi. Çocuklarınızı okutun ve başında durun. Çünkü ülkemiz çalışana, çabalayana en yüksek makamları da emanet eder. Çocuklarınızla özel olarak ilgilenin. Türkiye'nin sunduğu imkânlardan yararlansınlar. Van'ı çok seviyorum. Soylu ve yüksek karakterli insanların olduğu bir kent. Bizim amacımız vatanımıza hizmet etmek. Eğitim bizim bir numaralı konumuz” dedi.

“100 TANE KÖY YAŞAM MERKEZİ KURDUK”

Balcı, 100 tane köy yaşam merkezi kurulduğunu ifade ederek, “Eğitime, devletimizin bütün gücünü, imkanını, olanağını kullanıyoruz. Etüt Van projemiz var. Bu projede hafta sonları çok kaliteli öğretmenlerimiz, öğrencileri üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlıyorlar. Çocuklarınızı oraya yönlendirin. Çocuklarla özel ilgilenirseniz başta kendileri olmak üzere sizlere, memlekete, millete, ülkemize güzel hizmetler üretirler. İlçe merkezlerinde 100 tane aile destek merkezimiz var. 100 tane de köy yaşam merkezi kurduk. Bu merkezlerin eğitimlerinden yararlanın” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim