Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye giren 55 kişiye ödülleri verildi. 


Bu yıl 5’ncisi düzenlenen yarışma, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin konferans salonunda düzenlendi. Ödül törenine Van Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Molla Ali Arslan, Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, Eğitim Bir-Sen Van 1 Nolu Şube Başkanı Osman Ayşin, İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Süleyman Yavuzer, ödül alan öğrenciler ve aileleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan İTTİHAD üyelerinden Levent Dalgın, dünya genelinde artan cehalete dikkat çekerek, insanlığın tekrar ayağa kalkması için Kur’an ve sünnetten başka bir çare olmadığını dile getirdi. İslamiyet öncesi diri diri gömülen kız çocuklarını hatırlatan Dalgın, günümüzde de insanların Kur’an ve sünnetten uzak durdukları için sıkıntı yaşadığını söyledi. Dalgın, “İnsanlar Kur’an ve sünnetten uzaklaştıkça yok olmaya başladılar. Şimdi 21’inci yüzyılı yaşıyoruz. Yani uzay çağını yaşıyoruz, cehalet dünyanın dört bir tarafından belki eskisinden daha koyu bir şekilde yayılıyor. Bugün hangi zulümlerden bahsedelim. Başımızı çevirip bir tarafa bakıyoruz, yanı başımızda Irak’ta son birkaç yılda bir milyondan fazla insan katledildi. İşte bugün, insanlar her zamanınkinden daha fazla Kur’an’a susamıştır. Allah Resulü (sav) bize mal mülk bırakmadı. Bir emanet olan Kur’an ve sünneti bırakmıştı ve insanlık tekrar ayağa kalkmak için; Kur’an ve sünnetten başka bir çare bulamayacaktır” dedi.


Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörü Recep Karabulak ise, siyer sınavına Van genelinde 3 bin 500’e yakın bir katılım olduğunu belirterek, “Bunlar içinde Van’da dereceye giren 55’e yakın arkadaşımız da ödüllerini aldı. Her zaman söylüyoruz. Allah Resulü (sav) ile ilgili hiçbir yarışma ve hiçbir program kayıp değil, kazançtır. Bu vesileyle sınava girip, dereceye giren tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah ecirlerini kat ve kat versin. Malumunuz Peygamber Sevdalıları olarak Türkiye’nin birçok yerinde kutlu doğum etkinliklerini düzenliyoruz. Van ilinde de kutlu doğum etkinliğini düzenleyeceğimiz toplam 25 yer vardır. Büyük etkinliğimiz olan Van merkez etkinliğimiz ise 24 Nisan Pazar günü saat 13.00’da Kültür Kavşağı’nda olacaktır. Bu vesileyle tüm kardeşlerimizi buradan davet ediyoruz” dedi.


Tören, yapılan konuşmalar sonrası Peygamber Sevdalıları Platformu’nun şu ana kadar tertiplediği etkinliklerle ilgili sinevizyon gösterisinin ardından dereceye giren katılımcılara verilen ödüllerle son buldu.

Editör: TE Bilisim