Selahaddin Eyyübi Anadolu Lisesi’nde ‘Kitap Van Projesi’ kapsamında PTT kitap dağıtım lansman toplantısı düzenlendi. Toplantıya Van Valisi Ozan Balcı da katıldı. Lansman toplantısında konuşan Van Valisi Ozan Balcı, “Kitabını Seç PTT Evine Ulaştırsın” kampanyasının müjdesini verdi. Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve PTT işbirliğinde "Kitabını Seç PTT Evine Ulaştırsın" sloganıyla başlayan kitap okuma kampanyasıyla birlikte öğrenciler “www.kitapvan.gov.tr” adresinden diledikleri kitabı ücretsiz seçip eve isteyebilecek.

YENİ HEDEF 2 MİLYON KİTAP…

Lansman toplantısında konuşan Vali Balcı, kitapta yeni hedefin 2 milyon olduğunu dile getirerek, “Bugün güzel bir projenin açılışını yapıyoruz. ‘Kitap Van Projesi’ kapsamında artık PTT kanalıyla da evlere kitap ulaştırılacak. Projemiz 1 milyon kitap olarak başladı. Ama yeni hedefimiz 2 milyon kitap. Kütüphanelerimizi yeniden yapıyoruz. Bunun dışında 13 tane ilçemize bebek ve çocuk kütüphaneleri yapıyoruz. Ayrıca bir tane daha il halk kütüphanesinin temeli atacağız. İlimize yeni bir kültür merkezi kazandıracağız. Ayrıca değerler eğitimi ile ilgili de 2 ve 3. sınıflar için kitap seti alıyoruz. Van’ın okullarını Türkiye’nin en güzel, en zengin kitaplarının olduğu kütüphaneler haline getireceğiz. Van bu anlamda bir numara olacak” dedi.

BALCI: VAN’IN OKULLARINI TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN KİTAPLARININ OLDUĞU KÜTÜPHANELER HALİNE GETİRECEĞİZ

Balcı, kitap okumanın önemine değinerek, “Devletin, milletin imkânlarını devletin milletin gerçek sahipleri, özellikle de çocuklara harcamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu kitapları okutmamız lazım. Bunları çocuklarımızla buluşturmalıyız. Çünkü kitap okuma sevgisi çocuklara aşılanması gereken bir olay. Bu çocuklar kitap okumazlarsa akademik anlamda da başarılı olmazlar. Başarı için kitap okumak lazım” diye aktardı.

“VAN AKADEMİK OLARAK ÇOK BAŞARILI OLACAK”

Balcı, “Bizler aslında Van’daki çocukların hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak istiyoruz. İnşallah bunlarla birlikte Van akademik olarak çok başarılı olacak. Yüzme havuzları, kapalı spor salonları, bebek ve çocuk kütüphaneleri, il halk kütüphaneleri, kültür merkezleri, okulların tuvaletlerinin yapılması, anaokulları… Bunların hepsi eğitime katkıdır. Her çocuğun bir kitaplığı olmalı. İyi kitap okuyucusu olan çocuklar akademik anlamda da çok başarılı olurlar” diye konuştu.

BU PROJE İLE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ OLARAK KİTAP DAĞITIMI YAPILACAK

PTT ile evlere ücretsiz ulaştırılmasından söz eden Balcı, “PTT ile güzel bir iş yapıyoruz. Valiliğimizin desteğiyle aldığımız kitapları anaokul, ilkokul, ortaokul çocukları kitapvan.gov.tr’den giriyorlar. Gerekli bilgileri orada dolduruyorlar. Çocuklarımızın evlerine postacılarımız aracılığıyla gönderiyoruz. Bilgiler girildikten sonra tekrar kitap isteyebiliyorlar. Çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza müteşekkirim. Bu projeye katkı sağlayan PTT’ye de teşekkür ediyorum. Onlardan da ricam en hızlı şekilde kitapları ulaştırmalarıdır. Şu an 112 binle başlıyoruz. 112 bin kitap demek, 112 bin çocuğun mutluluğu ve sevgisi demektir. İnşallah bunu devam ettireceğiz. Ayrıca bu PTT kitap okuma konusunda; daha hızlı kitap okuyarak başarılı olan çocuklar komisyonca seçilecek ve yıl sonunda ödüllendirilecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim