ŞEHRİVAN HABER: HAKAN SARI

Van'ın Özalp ilçesindeki Çırak Sazlığı, yaz aylarında yağışların olmaması nedeniyle neredeyse tamamen kuruyan sazlık alan sonbahar yağışlarıyla tekrar hayat buldu.

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çırak köyünde 300 dekar alanı kapsayan ve Göçmen kuşlar için de önemli bir konaklama, üreme, yavru büyütme ve beslenme alanı olan sazlık, yaz aylarında yağışların olmaması ve hızlı buharlaşama sebebiyle neredeyse tamamen kurudu. 


Bölgedeki yaban yaşamı varlığına ciddi katkı sağlayan Çırak Sazlığı sonbahar yağışlarıyla tekrar hayat buldu. Havadan dronla görüntülenen 300 dekar alanı kapsayan sazlık sonbahar tonlarıyla görsel şölen sundu.
Bölgede çobanlık yapan Hasan Üstlenmiş yaptığı açıklamada ise “Bu yaz hiç yağmur yağmadı. Çok kurak ve sıcak bir yaz dönemi geçirdik. Sazlık alan bu yıl neredeyse tamamen kurudu. Sonbahar yağışlarının olmasıyla tekrar su toplanmaya başlandı. İlk bahar ve yaz ayalarında burası adeta kuş cennetine dönüşüyor. Her çeşit kuş türünü burada görüyoruz.  Buranın korunması lazım” dedi.

Editör: TE Bilisim