Yazar Abdullah Ataşçı ve Mustafa Orman, 17 Aralık Cumartesi günü saat 13:00’da Van Edebiyat Mahfili iş birliği; Bosaş Şirketler Grubu, Adakan Şirketler Grubu, His Mimarlık, Şehrivan Medya Grubu, GazeteVan, Tuha Kebap Salonu, Aşiyan Ev Yemekleri, Elite World Hotel, My Suit Otel, İlkay OSGB desteğiyle Van’da kitapseverlerle bir araya geldi. Şehrivan Medya Grubu Salonu’nda gerçekleşen imza ve söyleşi programının moderatörlüğünü gazeteci Arif Karakaş ile Didem Çetinkaya yaptı. Hem söyleşi hem de imza günü gerçekleştiren yazarların kitapları okurlara ücretsiz olarak sunulurken, program yoğun ilgi gördü.

ABDULLAH ATAŞÇI KİMDİR?

Abdullah Ataşçı, Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Ekrek köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ'da tamamladı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu. Bir dönem gazetecilik yaptıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığında çalışmaya başladı. Öykü ve yazıları; Kül Öykü, Papirüs, Sarnıç, Notos Öykü, Öykü Gazetesi, Öykülem, Felsefe Yazın, Varlık, Ünlem, Öykü Teknesi, Cumhuriyet Kitap, Agos Kitap ve Radikal Kitap gibi süreli yayınlarda yayımlandı. Bir dönem Türkiyenin ilk öykü gazetesi olan Kül Öykü'nün yayın kurulunda yer alan Ataşçı'nın Sığ Suyun Balıkları (2006) ve Vicdan Saatleri (2008)'in ardından, bu kitaplarda yer alan seçme öyküler ile ilk kez kitaplaşan öykülerden oluşan Kimse Bilmesin (2017) adlı öykü kitapları yayımlandı. İlk romanı Dağda Duman Yeri Yok (2011)'un ardından Birîndar (2015), Selim Adanır ismiyle Ben Buranın Yabancısıyım (2015),Yara Bende (2018) ve Heder Ağacı (2022) romanları yayımlandı. Abdullah Ataşçı, Ankara'da yaşamakta ve öğretmenlik yapmaktadır. Yara Bende ile 2019 Attila İlhan roman ödülünü aldı.

YARA BENDE İLE 2019 ATTİLA İLHAN ROMAN ÖDÜLÜNÜ ALDI

Abdullah Ataşçı, doğduğu ve ilk gençlik yıllarını yaşadığı coğrafyanın geniş yer tuttuğu öykülerinde varlıkları göz ardı edilen, önemsenmeyen, basit ve sıradan insanların sıradışı öykülerini anlatır. Gerçek yaşamların masalsı unsurlarla birleştiği öykülerini ön yargı ve kesinlikten uzak, şiirsel bir dille anlatan Ataşçı, toplumsal eşitsizlik ve adaletsizlikleri sorunların hem kaynağı hem de çözümü olarak gördüğü vicdan kavramı çerçevesinde ele almaktadır. Romanlarında Türkiye'nin içinde bulunduğu sosyal ve siyasal koşullara, bunların insanlar üzerindeki olumsuz etkilerine ve açtığı yaralara değinen Ataşçı'nın yapıtlarında vicdan kavramı önemli bir yere sahiptir.

MUSTAFA ORMAN KİMDİR?

Mustafa Orman; edebiyat, öykü, Türk Edebiyatı kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları, Annem Gittiğinden Beri Çiçek Ekmiyoruz Bahçeye Derdin İncinmesin, Ovada Paldır Küldür’dür. Mustafa Orman kitapları; Everest Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur.

Editör: TE Bilisim