Van'da, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Van Valiliğinin bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na İl Emniyet Müdürlüğü çelenginin bırakılmasıyla başlayan kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, polis teşkilatının cumhuriyetten önce var olduğunu belirtti. Polis teşkilatının; Osmanlıdan bugüne kadar geldiğini ve bu süreç içerisinde değişik isimlerle isimlendirildiğini, ancak misyonu ve görevi hiçbir zaman değişmeyen bir teşkilat olduğuna vurgu yapan Taşyapan, “Toplumlar için en önemli konu güvenlik ve emniyettir. Toplum içerisinde yaşayan insanlar, kendilerini güvende hmedikleri zaman o toplumda hiçbir faaliyet gerçekleşmez. Ekonomik, kültürel ve ticari faaliyetler, hep bu güvenlik şemsiyesinin altında gelişir. Güvenlik aynı zamanda bir şemsiyedir. Herkesin kapısına bir polis, herkesin başına bir asker dikerek güvenliği sağlayamayız. Güvenlik genel bir şemsiyedir. Bunu sağlamak için ülkelerde kanunlar, nizamlar çıkarılır. Bu kanunların, nizamların uygulanmasına yönelik olarak da teşkilatlar kurulur. Türk devletinde de yüzyıllardan beri gelen teşkilatlarımız var. Şehir merkezlerinde, yoğun yerleşim yerlerinde görev yapan teşkilatımız da polis teşkilatıdır” dedi.

 

TAŞYAPAN: GÖZBEBEĞİ HALİNE GELMİŞTİR

Polis teşkilatının son yıllarda gerek nicelik gerekse nitelik olarak çok ileri seviyelere geldiğini ifade eden Vali Taşyapan, “Polis teşkilatımız; gerek yetişmiş insan gücü, gerek kabiliyetleri ve gerek branşlaşmasıyla bugün ülkemizin gözbebeği bir teşkilat haline gelmiştir. Şehir merkezlerimizin hepsinde örgütlenmiş, bütün ilçelerde de teşkilatlarını kurmuş bir yapıdır. Burada hem suçun önlenmesi, hem suçluların takibi hem de suçluların adalet önüne çıkarılması görevleri; gerek istihbarat, gerekse terörle mücadele konularında da yetkin bir seviyeye gelmiş bir teşkilattır. Son aylarda jandarma teşkilatımızın da doğrudan İçişlerine Bakanlığına bağlanmasıyla kırsalda jandarma, merkezde de polisimiz olmak üzere güvenlik birimlerimiz tam anlamıyla halkın güvenliğini sağlamak, suçu ve suçluyu önlemek, suç işleyeni de adaletin önüne çıkarılma görevini en iyi şekilde yürütmektedir. Bölgemizdeki mücadelelerde de polisimiz, jandarmamız ve askerlerimizin işbirliği ile büyük başarılar elde ettiğimizi hep beraber görmekteyiz. Burada şehitler, gaziler de verdik. Şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Bu teşkilatlarımızın 15 Temmuz hain kalkışmasında da ne büyük fedakarlıklar, kahramanlıklar gösterdiğini hep beraber toplum olarak şahit olduk. İyi ki bu teşkilatlara sahibiz. Ben bu duygularla bu teşkilatlara gönül veren bütün emniyet teşkilatı mensuplarımızın bayramlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

İki Nisan Polisevi’nde düzenlenen resepsiyon ile devam eden tören, Tuşba Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından daha önce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

 

METİN NÖBET TUTAN POLİSLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Başkale ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası kutlandı.

 

Başkale İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin ve beraberindeki polisler, İlçe Kaymakamı Abdulselam Öztürk ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Engin Kahraman’ı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Kaymakam Abdulselam Öztürk, “Ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü kutlarım” dedi.

Emniyet Müdürü Metin, ziyaretlerinin ardından Başkale Belediyesi önünde nöbet tutan polislerin gününü kutladı.

 

ÇALDIRAN’DA TÖREN DÜZENLENDİ

Çaldıran ilçesinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıldönümünü ve Polis Haftası, törenle kutlandı.

 

Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Cumhuriyet Savcısı Erkan Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Savaş Ertürk, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri ve halk katıldı. Burada konuşan İlçe Emniyet Müdürü Savaş Ertürk, polis teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla toplandıklarını belirterek, “Polislerimiz 7/24 saat, yaz kış, sıcak soğuk demeden zevk ve hevesle çalışarak halkımızın hizmetindedir. Polislerimiz güven ve huzurun teminatıdır” dedi.

 

“BİR ARADA BULUNMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

Daha sonra Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlen kokteylde kuruluş yıldönümü pastasını Kaymakam Tekin Dundar polislerle birlikte kesti. Burada konuşan Dundar, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıldönümünü ve Polis Haftasını tebrik ederek, “Gece gündüz demeden emek ve heyecanla halkımızın can güvenliğini için hizmet veren emniyet teşkilatımızın gününü kutluyorum. Her hizmetleri başarı dolu olan emniyet çalışanlarımızla bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. Hafta nedeniyle şehitler için Çaldıran Merkez Camii’nde öğle saatlerinde Türkçe ve Kürtçe mevlid-i şerif okutulacak.

 

ÇATAK’TA 10 NİSAN TÖRENLE KUTLANDI

Çatak ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 172'inci yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası törenle kutlandı.

 

Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Çatak İlçe Emniyet Amiri Emre Kayhan tarafından çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini konuşmanın ardından öğretmenevinde verilen kokteyle devam eden programa; Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, Çatak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı, İlçe Emniyet Amiri Emre Kayhan, Çatak İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, savcılar, hakimler, şehit yakınları, muhtarlar, kamu kurum amirleri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

 

Burada konuşan Kaymakam Hacı Asım Akgül, "Polis teşkilatımız, mesai kavramı tanımaksızın kamu düzenini sağlamak için her türlü zorluğa göğüs gererek başarılı çalışmalar yapmaktadırlar. Bu çalışmalar sayesinde ise huzurlu ve güvenli bir şekilde rahatça yaşamımızı sağlamaktayız. Bizleri koruyan emniyet teşkilatımızın haftasını kutluyor, ülkemizde huzur, güven ortamının ve terörle mücadele uğruna görevi başında şehit düşerek aramızdan ayrılan emniyet mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi polislerimize şükranlarımı arz ediyor, halen görevleri başında olan tüm polislerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, başarılı bir hayat temenni ediyorum" dedi. Program, şehitler için Merkez Camii’nde mevlit okutulmasıyla son buldu.

 

POLİSLER KAYMAKAM YAŞAR’I ZİYARET ETTİ

Erciş ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Erciş Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından Candaş, beraberindeki polislerle Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar'ı makamında ziyaret etti. Törene, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Mermerci, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Geçeci, kurum amirleri katıldı.

 

MUŞ

Valilik önündeki tören, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

 

Törenin ardından Vali Seddar Yavuz, Aktaş ve polis memurlarını makamında kabul etti. Polislerin gününü kutlayan Yavuz, mazisi şan ve şerefle dolu olan güvenlik güçlerinin, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için fedakarca mücadele ettiğini anlattı. "Polislerimiz ülkemizin her bir köşesinde terörle mücadele ederken hayatlarını hiçe sayarak, bu ay yıldızlı bayrağa ve bunun bağımsızlığı yolunda şehit düşen, gazi olan böylesine şanlı bir teşkilatımızın mensuplarıyla kuruluş yıl dönümünde bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum." diyen Vali Yavuz, "Bu aziz vatan, devlet ve bayrak için canlarını feda eden şehitlerimize minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyorum." diye konuştu.

 

BİTLİS

Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyduğu tören, daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

 

ETKİNLİK KOKTEYLLE DEVAM ETTİ

Tatvan Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Kutlamalara törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde verilen kokteylle devam edildi. Tatvan Kaymakamı Mehmet Emin Özkan, burada yaptığı konuşmada, polislerin gününü kutlayarak, milletinin huzur ve güvenliği için şehit ve gazi olan polisleri rahmet ve şükranla andıklarını ifade etti.

 

Tatvan Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı'nın eşi Fidan Kavaklı, günün anısına polis armasının işlendiği filografi tablo hediye etti. Programda, Tatvan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Yusuf Özdemir de Kavaklı'ya plaket takdim etti. Programa, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 10. Komando Tugay Komutanı Albay Taner Dinçyürek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Tercan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, esnaflar, polisler ve yakınları katıldı.

 

HAKKARİ

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, şube müdürleri ve polisleri makamında kabul etti. Toprak, burada yaptığı konuşmada, polis teşkilatının vatandaşın ve ülkenin asayişini temin yönünde büyük bir çaba içerisinde olduğunu söyledi.

 

Polis teşkilatının, gerektiğinde canlarını vermekten bir saniye bile tereddüt göstermeyen kahramanlardan oluşan bir teşkilat olduğunu ifade eden Vali Toprak, şöyle dedi: "Çalışmalar ve operasyonlar esnasında birçok şehidimiz oldu. Bir çoğuna ben de tanık oldum. Bu bize tarifsiz üzüntü ve acı vermekle beraber ülkemizin bekası, bayrağımızın özgürce semalarımızda dalgalanması için yerine getirilen bu görev, ayrıca onlara dünya ve ahirette en yüksek makam olan şehitlik makamını getirdi. İnanıyoruz ki Allah'ın izniyle hepsi cennetteler."

 

“HASSAS OLARAK GÖREVLERİNİ İCRA EDİYOR”

Polisin Hakkari'de çok önem arz eden çalışmalara imza atığını vurgulayan Toprak, son 1,5 yıldır ilde kayda değer bir sıkıntı yaşamadıklarını kaydetti. "Arkadaşlarımız kendileri açısından ve savunma, taarruz ile operasyon açısından da hiç hata kaldırmayacak bir bölgede görev yapıyor." ifadesini kullanan Vali Toprak, şunları söyledi: "İzlediğim, denetlediğimiz ve gördüğümüz kadarıyla arkadaşlarımız bunun bilincinde olarak çok dikkatli, hassas ve tetikte olarak görevlerini icra ediyor. Allah'a şükürler olsun ki benim görev yaptığım son 10 ayda hain ve kalleş bir patlama dışında bir olaya da meydan vermediler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün birimlerdeki, şubelerdeki arkadaşlarımız kendi alanlarında titizlikle çalışmalar yürütüyor, analizlerini yapıyor, tedbirlerini alıyor. Fakat bu bize bir rehavet getirmiyor, getirmemesi lazım. Arkadaşlarımız da bunun bilincinde. En ufak bir dikkatsizliğin, kayıtsızlığın nelere mal olabileceğini en iyi bilen teşkilatın, emniyet teşkilatımız olduğuna inanıyorum. Ne kadar rahat bir ortam olursa olsun her tehlikeye, her türlü kalleşliğe hazır ve tetikteler. Bundan hiçbir şüphemiz, endişemiz yok."

 

Bu arada, Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri de kentte esnaf ve vatandaşa karanfil dağıttı. (İHA-AA)

Editör: TE Bilisim