Kırşehir'de yıllarca köyde hayvancılık ve çiftçilik yapan, 12 çocuğu, 20 torunu ve 21 torununun torunu olan Ramazan Şahin (100), bu yılın başında koronavirüse yakalandı.

Yaklaşık 20 gün hastanede tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşan Şahin, 2 doz aşı yaptırdı.

100 yaşında koronavirüsü yenen Ramazan Şahin için çocukları ve torunları doğum günü etkinliği düzenledi.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA 4 SENE ASKERLİK YAPTI

Kırşehir merkezde yaşayan Ramazan Şahin, ilkokul 3. sınıfa kadar eğitim gördükten sonra babasının yanında çiftçilik yapmaya başladığını söyledi.

Mucur ilçesi Dalakçı köyünde doğduktan sonra İkinci Dünya Savaşı yıllarında 4 sene askerlik yapan Şahin, babasının yanında çiftçilikle uğraşarak hayatını sürdürdü.

Eşi Meliha'nın rahatsızlığı nedeniyle 15 yıl önce damadı İsmail Özdemir'in yanında yaşamaya başladıklarını anlatan Şahin, 9 yıl önce eşini kaybettiğini belirtti.

Çocukları ve torunlarının kendisini sık sık ziyaret ettiğini dile getiren Şahin, "Benim 12 çocuğum oldu, 8'i hayatta. 20 torunum, onların da 21 çocuğu var. Beni ziyarete geliyorlar, hediye getiriyorlar, elimi öpüyorlar. Canları sağ olsun. Çok rahat, huzurlu yaşıyorum." dedi.

''HASTANEDEN ÇIKTIKTAN SONRA 2 AŞI OLDUM''

Yılın başında yakalandığı Kovid-19'u yendiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Buraya hastalık gelmiş, ben de hastalanmışım. Hastaneye nasıl gittiğimi bilmiyorum, çocuklar götürmüşler. 20 gün yattım. Bana baktılar, tedavi etiler.

Vade yetmemiş, geri geldik, hayat bulduk. Hastaneden çıktıktan sonra 2 aşı oldum. Çocuklar aşı yaptırıp getirdiler. Şimdi çok şükür hayat buldum."

''AŞI OLMALARI LAZIM, MASKE TAKMALARI LAZIM''

Şahin, aşı olmak istemeyenlere tavsiyede bulunarak, "Dikkat etmeleri lazım, aşı olmaları lazım, maske takmaları lazım. Sıhhat en mühim şey." ifadelerini kullandı.

Sağlığını erken yatıp erken kalkmaya, bol bol yoğurt ve pilav yemeye borçlu olduğunu bildiren Şahin, "Sağlığımı Cenabı Allah'ın hidayetine borçluyum. İçki içmedim, kumar oynamadım. Erken yattım, erken kalktım. Bunlara borçluyum. Mercimekli pilav, tereyağı, bal, koyun yoğurduyla ömrümüzü geçirdik." dedi.

Editör: TE Bilisim