İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, "112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Yanmaz, mesajında, sağlık hizmetleri sunumunda ayrı bir öneme sahip olan acil sağlık hizmetlerinin, farklı ulaşım araçları, teknolojik alt yapı, acil sağlık istasyonları ve profesyonel sağlık ekibiyle her geçen gün gelişme kaydettiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı'nın afetlerde sağlık hizmetleri ile yapılanmasını güçlendirdiğini ve her ilde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) kurduğunu anımsatan Yanmaz, olası afetler veya acil kurtarma durumlarında ekiplerin her zaman hazır hale getirildiğini hatırlattı.

 

Acil sağlık hizmetlerinin tanıtımı ve halkın farkındalığını artırabilmek amacı ile 1-7 Aralık tarihlerinin "112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" olarak belirlendiğine de dikkati çeken Yanmaz, açıklamasına şöyle devam etti: "Acil durumlarda ve afetlerde olay yerine hızlı ulaşım, yaygınlık, dağılım ve organizasyon, bütün bunları yaparken aksamayan bir koordinasyon şarttır. 112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında, aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için güvenlik şeridi olmaması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi, verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ara sokakların ambulansın geçişine uygun olmaması gibi nedenler, ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır."

 

Sağlık Bakanlığı'nın "Hayata Yol Ver" kampanyası yürüttüğüne değinen Yanmaz, hafta dolayısıyla vatandaşlardan 112 Acil Servis'i gereksiz yere meşgul etmemeleri ve ambulanslara yol vermeleri konularında duyarlı olunmasını istedi. 

Editör: TE Bilisim