Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ve belediye çalışanlarına dönük gerçekleştirilen baskı ve tutuklamaları protesto etmek amacıyla ‘İrademe Dokunma’ şiarıyla her pazartesi gerçekleştirilen ‘Kara Pazartesi ‘ basın açıklamalarının on ikincisi düzenlendi.

 

Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalarla beraber Belediye Fen İşleri Uğur Cihan ve Garaj Amiri İsmail Kütükoğlu’nun tutuklanmasının ardından Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in de 24 Ağustos pazartesi günü gözaltına alınarak aynı gün tutuklanmıştı. DBP’li Edremit belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları Çetin’in yakalandığı gün olan pazartesi günü dolayısıyla her pazartesi tutuklamaları protesto etmek amacıyla ‘ İrademe Dokunma ‘ şiarıyla ‘Kara Pazartesi ‘ basın açıklaması düzenliyor.

Eş başkan Çetin’in tutuklandığı on ikinci pazartesi günü de basın açıklaması düzenlendi. Edremit Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya Edremit Belediye Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, KJA aktivistleri, HDP ve DBP Edremit ilçe örgütü eş başkanları ve yöneticileri, Demokratik Mahalle Meclis üyeleri, DBP’li Edremit Belediye Meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.

 

“HALKIN İRADESİNE EL KOYDULAR”

Açıklamayı katılanlar adına DBP’li Meclis üyesi Nazime Bor yaptı. Bor Kürtçe yaptığı açıklamada AKP iktidarının tutumuna tepki göstererek  “ Seçildikleri günden bu güne hep bir mağdur siyaseti üzerinden siyaset yapan AKP iktidarı, kendi iktidarı için de tüm herkesi mağdur edebilecek bir gerçekliği ortaya çıkartmıştır. Her defasında Halk iradesinden dem vuranlar kendi iktidarları için halkın iradesini de ayaklar altına aldığını 14 Nisan 2011 yılından başlamak üzere devreye konulan KCK siyasi soykırım operasyonlarıyla göstermiştir.” Dedi.

 

“DAVA SONUCU BEKLENİLMEDEN KARAR VERİLDİ”

Başta Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin olmak üzere birçok belediye başkanının görevden uzaklaştırılmasına tepki gösteren Bor, “Bölgede halkın büyük oy çokluğuyla seçtiği DBP’li belediye başkanlarını hiçbir hukuki gerekçe olmadan tutuklayanlar ve sonrasında daha soruşturmaları devam ettiği halde belediye başkanlarını suçlu ilan edip görevlerinden uzaklaştırılmaları söz konusu AKP iktidarı ve bağlı yargı mensuplarının halkın iradesine ne kadar da saygılı olduklarını ortaya koymuştur.” Dedi.

 

“AKP KARANLIK SAVAŞ AYGITLARINI BÖLGEDEN ÇEKMELİDİR”

Bölge illerinde yaşanan çatışmalı ortamın son bularak kalıcı barış görüşmelerine başlanılmasının gerektiğini belirten Bor “ AKP iktidarının bölgede yaşayan Kürt halkına dönük başta belediye başkanları olmak üzere yüzlerce siyasi parti çalışanını tutuklamasıyla başlattığı ve başta Silvan, Cizre, Nusaybin, Yüksekova gibi birçok kentte devreye koyduğu karanlık savaş aygıtlarını derhal çekerek Kürt halkına karşı savaşı kalıcı olarak sona erdirmelidir. Kendi iktidarları için çözüm masasını devirerek halkların barış umutlarını yok AKP iktidarı, kalıcı ve onurlu bir barışın inşası için derhal çözüm arayışlarını geliştirmeli ve tekrardan barış sürecine kaldığı yerden devam etmelidir. “ dedi. Basın açıklaması tutuklu eş başkan Çetin ve belediye çalışanlarının serbest bırakılması talebiyle son buldu. 

Editör: TE Bilisim