KAYMAKAM ÖZTÜRK’TEN 15 TEMMUZ MESAJI

 

Van merkez İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, “15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü” dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, “FETÖ terör örgütünün, hıyanet ve vahşetiyle vuku bulan, ancak milletçe gösterdiğimiz direnç karşısında hüsrana uğrayan 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, bir kez daha demokrasi, milli birlik ve beraberliğimizin onurunu yaşıyoruz. Zaman, mekan ve şartlar ne olursa olsun vatanını korumak, demokrasisine sahip çıkmak uğruna gözünü kırpmadan şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşarak bu destanı yazan bir milletin ferdi olmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz. 

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tek yürek olan milletimizin, iman gücüyle, vatan sevgisiyle, bayrak aşkıyla, kardeşlik duygularıyla bütünleşerek,verdiği mücadele ve demokrasi zaferi asla unutulmayacaktır. Bu duygularla, daha güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda her alanda ülkece emin adımlarla ilerlerken, demokrasi ve milli birlik uğruna canını feda eden 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şifa dileklerimle güzel bir ömür temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

BAŞKAN VEKİLİ ÇİÇEKLİ’DEN ‘15 TEMMUZ’ MESAJI

 

Van merkez Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, milletin destansı direnişi sayesinde FETÖ ihanet çetesine gereken dersin verildiğini söyledi.

 

Atıf Çiçekli, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İki yıl önce 15 Temmuz’da ülkemiz için zorlu bir gece yaşandığını ifade eden Çiçekli, milletin destansı direnişi sayesinde FETÖ ihanet çetesine gereken dersin verildiğini belirtti. Çiçekli, “15 Temmuz, bir milletin iradesine sahip çıkarak destan yazdığı tarihtir. 15 Temmuz’da bu topraklarda tarih yeniden yazıldı. Alçaklara ve hainlere karşı dimdik duran milletimiz, onların o kirli emellerine ulaşmalarına imkan ve fırsat vermedi. O günkü birlik ve beraberliğimizi her zaman sürdürmek zorundayız. Onurlu milletimizin; milli irade için, vatan için neler yapabileceklerini herkes gördü. Rabbim bir daha bu ülkeye 15 Temmuzlar yaşatmasın ve bu ülkenin ekmeğini yiyerek ihanet eden hainlere bir daha fırsat vermesin. Bu duygularla iki yıl önce ülkesi için canını feda eden 15 Temmuz şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim” dedi.

 

VASKİ GENEL MÜDÜRÜ ALİ TEKATAŞ’TAN ‘15 TEMMUZ’ MESAJI

 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, “15 Temmuz bir şahlanış bir diriliştir” dedi.

 

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, 15 Temmuzla ilgili yaptığı açıklamada, “Her bir karışı kutsal olan bu vatan toprağında kardeşçe, özgürce, bir ve beraber olarak yaşamının hazzını tatmışız. Esareti hiç bir zaman kabul etmemiş, düşmana karşı yüzlerce yıl dik durmuşuz. Bu aziz millet esareti kabul etmediği gibi, dünyaya güya demokrasi dersi veren sözde insan hakları savunucusu bazı emperyalist güçler gibi de kimseyi sömürmedi, esir etmedi. Şanlı geçmişinde insana eşrefi mahlukat gibi gözüyle bakan bu millet, kuşların ve kurtların hakkını bile koruyan bir medeniyete sahip olmuştur. Her zaman gözü bu güzel diyarda olan hain emelli bazı odaklar, tarih boyunca yaptıklarını hain FETO eliyle 15 Temmuz 2016 günü tekrar yapmaya kalkıştılar. Bu vatanın ekmeğini yiyen, bu milletin vergileriyle maaş alan asker elbisesi giymiş bir terörist güruh vatanımızı işgal etmeye yeltendi. Birçok vatanperveri, kahramanı şehit etti, onlarcasını yaraladı. Halkın seçtiği ve büyük teveccüh gösterdiği bir meşru hükümete ve onu canı pahasına koruyan vatan evlatlarına karşı girişilen darbe hareketi, yine bu milletin cansiperane duran yiğit evlatları tarafından defedildi. Hainler emellerine ulaşamadı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan’ın” ölümüne” sözü ile vatan evlatları genç yaşlı herkes vatan müdafaası için adeta Çanakkale cephesindeki ruh ile hainlere karşı durdu. “Bu vatan toprağın kara bağrında, sıradağlar gibi duranlarındır, Bir tarih boyunca onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir” diyen şairin deyişiyle 15 Temmuz bir şahlanış ve yeniden diriliş günü oldu. Bir olduk, diri olduk, kardeş olduk hep beraber Türkiye olduk. Tarih boyunca bu vatan uğrunda can veren şehitlerimiz ile 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, gazilerimizi de minnettarlığımızı sunarız. Bu millet dize getirilemez, kardeşliğimizin ilelebet devam etmesi dileklerimle saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

VAN OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI ASLAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

 

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan’dan 15 Temmuz dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan’dan 15 Temmuz dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Halkımızın birliğine, beraberliğine, barış ve huzuruna kast eden uluslararası güç odakları bu hain emellerini halkımızın içerisine sinsi bir şekilde yerleştirdikleri taşeron örgütler vasıtasıyla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. En son 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin demokrasisine, halkımızın iradesine ve seçilmiş olan hükümete yönelik bir darbe teşebbüsünde bulunarak bu hain planlarını uygulamaya kalkıştılar. 15 Temmuz darbe girişimi sadece Türkiye ve Türk halkı için değil bölge, Orta Doğu ve mazlum halkların üzerine de bir tahakküm kurmaya çalıştılar” dedi.

 

Aslan, “Ülkenin demokrasisine ve bölgenin istikrarına yönelik mefhum bir saldırıydı. Ancak burada hesaplayamadıkları bir tutumla karşılaştılar. Tarih boyunca hiçbir zulme, tahakküme boyun eğmeyen bu halk 15 Temmuz gecesi de liderleri Cumhurbaşkanı ile birlikte şanlı bir direniş örneği göstererek kendilerine yönelen bu hain darbe girişimini bertaraf etmiştirler. Halkımız vatanına, çocuklarına, gençlerine ve geleceklerine sahip çıkarak hain FETÖ terör örgütüne geçit vermemişlerdir. Ve tüm dünyaya, kötü niyetli güç odaklarına, terör gruplarına net bir şekilde şu mesajı vermiştir. Devletin bağımsızlığına, vatanın bölünmez bütünlüğüne milletin barış ve huzuruna ve halkın iradesine yönelecek olan her türlü şiddettin, terörün ve darbenin karşısında set olacaklarını tüm dünyaya haykırmışlardır. Bu hain darbe girişimini canları pahasına karşı durarak direnen halkımız tarih boyunca unutulmayacak bir destan yazmıştır” diye konuştu.

 

15 Temmuz gecesi ve akabinde vuku bulan darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman şehitlere Allah’tan rahmet gazilere şifalar dilediğini ifade eden Aslan, “Tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Bu kahramanlık destanını unutmamak, halkımızın hafızasında sürekli canlı tutmak çocuklarımıza ve geçlerimize bu bilinci aşılamak temel gayemiz olmalıdır. Valiliğimizin 15 Temmuz Pazar günü saat 20:00’da Kurtuluş Parkında başlayarak koordine etmiş olduğu demokrasi ve milli irade yürüyüşüne tüm halkımızın katılım sağlaması temel arzumuzdur” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

MHP VAN İL BAŞKANI GÜNGÖRALP’TAN ‘15 TEMMUZ’ MESAJI

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van İl Başkanı Salih Güngöralp, "15 Temmuz darbe girişimi; Türkiye'ye atılan zehirli bir oktur, panzehiri de Dr. Devlet Bahçeli ve ülkücüler olmuştur" dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Van il Başkanı Salih Güngöralp, 15 Temmuz dolayısıyla bir mesaj yayımladı. MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp, Türk milletinin birlik ve beraberliğine kast edenlerin 15 Temmuz'dan ders çıkarması gerektiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyetinin asil milletiyle birlikte bölücülere asla fırsat vermeyeceğini kaydeden Güngöralp, "FETÖ, PKK, DAEŞ ve sol terör örgütleri, bunlar hepsi aynı yolun yolcusu. Belli odakların maşası, kirli zihniyetlerin taşeronudur. Bunlara boyun eğecek, aman verecek değiliz. Türkiye Cumhuriyeti; vatanıyla, milletiyle bölünmez bir bütündür. Milliyetçi Hareket Partisi de bunun teminatı olmaya devam edecektir. 15 Temmuz'da Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyin eşsiz feraseti ve hain odaklara karşı dik duruşu, Türk milletine umut kaynağı olmuş ve yüce Türk milleti 15 Temmuz'da da iradesine sahip çıkmak, ülkesini, milletini, devletini, anayasal sistemini, demokrasiyi ve bütün bunların teminatı olan seçilmiş hükümetini, Cumhurbaşkanını korumak için meydanlara akın etmiştir. Nihayetinde devletini ve milletini hain odaklara teslim etmemiştir” dedi.

 

FETÖ'nün devletteki yapılanmasına da dikkat çeken Güngöralp, "Devlet kadroları, bürokrasi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis teşkilatındaki yapılanmada liyakat gözetilmelidir. Türkiye'nin yeni bir 15 Temmuz vakası daha yaşayacak lüksü yok. Cumhur ittifakı bu noktada da önemlidir ve değerlidir. Bu ülke uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

SÜER'DEN ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’ MESAJI

 

Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Naif Süer, yayınladığı mesajda, “Milyonların direnişi ve onurlu mücadelesi sonucu püskürtülen hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. 15 Temmuz gecesi yüreği elinde yollara düşen, bağımsızlığımıza gölge düşürmeye çalışanların hevesini kursaklarında bırakarak canını siper eden herkese minnettarız. Bu yüce ruh ve milli iradenin gücü ile dünyaya örnek olduk. Evvel olduğu gibi ilelebet koruyacağımız ölümsüz birlikteliğimizle harici ve dahili tüm kötülüklerden azade olacağımıza inancım tamdır. 15 Temmuz demokrasinin bayramıdır. Yüce Yaradan’dan bir daha böylesi acı hadisler ile sınanmamayı diliyorum. Elim gecede hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

MİLLETVEKİLİ GÜLAÇAR’DAN ‘15 TEMMUZ’ MESAJI

 

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, 15 Temmuz gecesi millet olarak hain bir darbe girişimine şahitlik ettiklerini söyledi. Gülaçar, “Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış hain bir terör örgütünün bu ihaneti, milli irade ve eşi benzeri olmayan bir halk direnişi ile yerle bir edilmiştir. Gözleri TBMM’yi bombalayacak ve silahsız sivil vatandaşlarımızı hedef alacak kadar dönmüş bu terör örgütü, öncelikle Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve akabinde milletimizin basiretiyle adaletin ellerine teslim edilmiştir. Vatanın bağımsızlığı uğruna F16’lara kafa tutan ve kendisini tankların önüne atan milletimiz, milli iradeden katiyen taviz verilmeyeceği mesajını ihanet odaklarına en net bir biçimde iletmiştir. Milletçe bir daha yaşamayı arzu etmediğimiz o gece, bizlere birlik ve beraberliğin önemini göstermenin yanı sıra içerideki anlaşmazlıklarımızı bir kenara bırakıp asıl düşmana odaklanmanın önemini gösterdi. Türkiye’nin Doğusundan Batısına ve Kuzeyinden Güneyine aziz milletimiz göstermiştir ki Türkiye dış güçlerin oyuncağı olan terör örgütleri tarafından yönetilmeyecek ve halkımız kimselerin boyunduruğu altına girmeyecektir. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla ve Çerkeziyle milletimiz, 15 Temmuz gecesinde ve devam eden süreçte Başkanımız Erdoğan’ın çizdiği rotadan şaşmamış, Yenikapı ruhu etrafında yekvücut olmuştur” dedi.

 

Bu vatanın ikinci Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşmüş ve gazilik mertebesine erişmiş evlatlarını hiçbir zaman unutmadığını ve her zaman gönüllerde yaşatacağını belirten Gülaçar, “Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi şehit düşen ve milli mücadele yolunda bugüne dek şehadet şerbetini içmiş milletimizin her bir ferdine Allah’tan rahmet, sevenlerine de bir kere daha başsağlığı diliyoruz. Bu hain kalkışmayı bir kez daha şiddetle kınarken, millet iradesinin bir daha bu tip hain kalkışmalarla akamete uğratılmamasını da Rabbimizden niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ARVAS’TAN ‘15 TEMMUZ’ MESAJI

 

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Milletvekili Abdulahat Arvas, yayınladığı mesajda, 15 Temmuz’un bir milletin küllerinden yeniden doğuşu ve kendi mayasında olan milli diriliş ve direniş ruhunun ortaya çıktığı gün olduğunu söyledi. Arvas, “15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlere direnen, kendisine doğrultulan silahlara aldırmayan aziz milletimiz, sergilediği cesaretle tarihte eşine az rastlanır büyük bir zafer elde etti. Milletimiz; Çanakkale’de ve İstiklal Harbi’nde olduğu gibi, birilerinin mandası olmayı reddetmiştir. 15 Temmuz, sadece FETÖ’cülere değil, aynı zamanda tüm darbecilere, darbe heveslilerine, terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere verilen en net cevaptır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’un ikinci yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim