Mehmet Akif Ersoy Lisesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programında, öğrenci, öğretmen ve velilerin duygularını yazdığı anı defterleri, Milli Eğitim Bakanlığına gönderilecek.

 

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında, Türkiye genelinde olduğu gibi hafta boyunca Van'daki tüm okullarda da anma programları düzenlendi. Etkinlikler hakkında konuşan Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte il genelindeki tüm okullarda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri düzenlendiğini hatırlattı.

 

Programların veli, öğrenci, öğretmen ve okul idarelerinin katılımıyla, çok çeşitli etkinlerle hafta boyunca sürdüğünü ifade eden Kırekin, "İl genelinde veli, öğrenci ve okul idarecilerinin büyük çabasıyla çok sayıda program düzenledik. Etkinlikleri, öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin o manevi havayı yaşaması, o gece şehit, gazi ve halkın büyük mücadelesini daha iyi anlaması açısından önemli görüyoruz. İl genelinde şiir, resim, kompozisyon, masa tenisi gibi birçok farklı alanda yarışmalar düzenlendi. Bazı okullarımızda da 15 Temmuz zaferi ile ilgili köşeler oluşturuldu. Çok canlı ve dolu bir haftayı bu büyük duyguyla geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliklerde büyük çaba gösteren öğrenci, öğretmen, okul idarecileri ve velilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

Mehmet Akif Ersoy Lisesinde 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında oluşturulan anı defteri köşesinde öğrencilerin duygularını aktardığını belirten Kırekin, öğrencilerin burada duygularını aktardığı defterleri Bakanlığa göndermek istemesinin ise kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

 

ANI DEFTERLERİNİ BAKANLIĞA GÖNDERECEKLER

Hafta dolayısıyla Mehmet Akif  Ersoy Lisesi spor salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Zeynel Abidin Akkuş, burada yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz'da yaşanan hain girişime dikkati çekerek, girişimi etkisiz hale getiren Ömer Halisdemir gibi 241 şehidin ve halkın gösterdiği çabayı anlattı.

 

Kurtuluş Savaşı'nın da yine şehit ve gazilerin gösterdiği üstün gayret sayesinde kazanıldığını hatırlatan Akkuş, sözlerine şöyle devam etti: "Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü İmam'ı, İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu millet, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i, henüz 15'inde olan Halil İbrahim Yıldırım'ı, Engin Tilbaç'ı da bağrından çıkarmıştır. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. Bütün dünya bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına bir kere daha şahit oldu. İşte sizler de bu ihaneti hatırlayarak büyüyün. Çünkü hatırlamak ayakta kalmaktır, sevmektir, mücadele etmek, vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmaktır." dedi.

 

Akkuş, son olarak 15 Temmuz Köşesi'nde bıraktıkları öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerin yazdığı anı defterinin, yenisiyle değiştirileceğini ve dolan defterlerin de öğrencilerin talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığına gönderileceğini aktardı. Konuşmaların ardından masa tenisi turnuvası finalini izleyen davetliler, dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesinden sonra 15 Temmuz sergisini gezdi. Program, okulda oluşturulan 15 Temmuz Köşesinin açılması ve anı defterinin yazılmasıyla son buldu.

Editör: TE Bilisim