Birleşik Krallık'ta açıklanan son rakamlara göre yeni tip koronavirüs Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 281'e çıkarken, akşam saatlerinde 18 yaşında bir gencin hayatını kaybettiği resmi kayıtlara geçti.

Dün açıklanan resmi rakamların ardından ölen kişi sayısı 48 kişi arttı, toplam vaka sayısı ise 5 bin 683 kişiye yükseldi. 18 yaşında hayatını kaybeden kişinin kimlik bilgileri açıklanmazken, sağlık durumuyla alakalı da bilgi verilmedi.

"SALGIN HER GEÇEN GÜN ARTIŞ GÖSTERECEKTİR"
İngiltere Sağlık Örgütü, dün Başbakan Boris Johnson'ın yaptığı açıklamayı göstererek "Vakaların giderek artması ve hükümetin uyarılarına rağmen bazı İngilizler güneşli pazar gününde toplu halde sokakta. Bu nedenle salgın her geçen gün artış gösterecektir" açıklamasında bulundu.

BAŞBAKAN JOHNSON: 2 METRE KURALINA UYALIM
Kovid-19 sebebiyle günlük gerçekleştirdiği basın toplantısına açıklama yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Bir birimize 2 metreden fazla yaklaşmamalıyız. Bunu ciddiye alın ve uygulayın. Çünkü hayati öneme sahip" açıklamasını yaptı. Yapılan uyarılara rağmen sosyal mesafelendirme uygulamasına uyulmadığı takdirde daha sert yaptırımlar uygulamamız gerekecek" açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilisim