Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas çevrelerinde beklenen yağışın sağanak şeklinde Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı Hakkari ve öğleden sonra Van çevreleri ile Erzurum'un güneyi, Diyarbakır'ın kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunda kuvvetli olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"Erzincan, Erzurum (il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı) Karsın yüksek kesimleri ile Van'ın güneyinde Başkale, Bahçesaray, Çatak, ve Hakkari'nin kuzeyinin yükseklerinde beklenen yağışların kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de yağış beklenmiyor. Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı Karadeniz'de sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Marmara Denizi ve Marmara bölgesinin batısı ile Çanakkale çevrelerinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat), akşam saatlerinden sonra zaman zaman fırtına (50-70 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor."

Cuma Hava Durumu
Yarın sabah ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Cumartesi Hava Durumu
Marmara, Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz ve Niğde, Kayseri, Malatya, Adıyaman çevreleri sağanak yağışlı, diğer bölgeler parçalı bulutlu bir gün geçirecek.

Pazar Hava Durumu
İç Anadolu Bölgesi bulutlu olacak. Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışlar kendini gösterirken, Ege ve Akdeniz'de ise güneşli hava hakim olacak.

Ege'nin alt kesimleri, Akdeniz'de birkaç nokta ve Güneydoğu Anadolu'da yağışlar görülecek. Geri kalan bölgelerde ise hava çoğunlukla güneşli olacak.

Pazartesi Hava Durumu
Hava sıcaklıklarının artarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara ve Ege Bölgesi'nde hava bulutlu olacak. İç Anadolu ve Akdeniz'de ise yağmurlu bir hava hakim olacak. Doğu bölgelerinde ise tam tersi havanın güneşli olması bekleniyor.

Salı Hava Durumu
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim