Van'da faaliyet yürüten spor kulübüne üye bir grup dağcı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla, dik kayalıkları ve zorlu parkurlarıyla 3 bin 250 rakımlı Erek Dağı'na zorlu bir yolculuk gerçekleştirdi.

 

Servislerle sabah saatlerinde Erek Dağı eteklerinde bulunan Yedi Kilise Mahallesi'ne giden Vadi Doğa Spor Kulübü üyeleri, buradan 3 bin 250 rakımlı dağın zirvesine çıkmak üzere hareket etti. Yaklaşık iki saatlik yolculuk sonrasında su kaynakları ve beslenme açısından uygun vadiye ulaşan kulüp üyeleri, üç gün önce doğal ortamından koparılan yavru kekliği doğaya saldı. Kulübün yönetim kurulu üyesi Ömer Demez, yaptığı açıklamada, üç gün önce satılmak üzere insanlar tarafından doğal ortamından koparılan yavru kekliği aldığını söyledi. Sağlıklı yavru kekliğin tekrar eski gücüne ulaşabilmesi için üç gün baktıklarını anlatan Demez, şöyle konuştu:

 

"1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Erek Dağı'na tırmanış düzenledik. Bunun yanında doğal ortamından alınan yavru kekliği de günün anısına doğaya saldık. İnsanoğlu olmadan doğa mükemmeldir ve yaşamını devam ettirir. Ancak doğa olmadan insanoğlu yaşayamaz. Maalesef kendi sonumuzu doğayı yok ederek ellerimizle hazırlıyoruz. Bu yavru keklik de bir hafta önce birileri tarafından doğal ortamından alındı, özgürlüğüne el konuldu. Biz de onu doğal ortamına bırakacağız. Doğayı korumazsak geleceğimizi korumamış oluruz. Bütün insanları doğayı korumaya davet ediyoruz. İnsanların, çocukların öldürülmediği bir dünya diliyoruz." Kayalık ve zorlu parkurda gerekli emniyet tedbirlerini aldıktan sonra yaklaşık 5 saatlik yolcuğun ardından zirveye ulaşan dağcılar, zirve defterine duygularını yazıp, temennilerini dile getirdi.

 

Bir saat dinlenmenin ardından kaya tırmanış eğitimi yapan dağcılar, dağın güney kısmından başlattıkları etkinliği, 3 saat süren inişle Değirmen Mahallesi'nde sona erdirdi. 

Editör: TE Bilisim