Uzun yıllardır İpekyolu’na bağlı Yalı Mahallesi, Akasya Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar daha önce yol olarak kullandıkları sokağın son yıllarda yapılaşma ile kapanacak hale gelmesinden dolayı sıkıntı yaşadığını belirtti. 2009 yılında belediye meclisinde alınan karar ile yol olarak kullanılmasına devam edilmesi kararı çıkmasına rağmen, yolun daha sonra yapılaşma ile kapanma noktasına geldiğini belirten Mehmet Şirin Altuntaş adlı vatandaş, mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrıda bulundu.

İpekyolu İlçesi’ne bağlı Yalı Mahallesi’nde bulunan Akasya Çıkmaz Sokakta yıllar önce yapılan parselasyon ve akabinde hızla yapılan yapılaşmalar nedeniyle bazı konutların yol mağduriyeti yaşamasına neden oldu Söz konusu sokakta 2009’da önce yolun kapanması kararı alındı. Daha sonra ise mahallelinin itirazları üzerine belediye meclisi yolun kullanılması ile ilgili karara vardı. Fakat zaman içerisinde bu karar göz önüne almazken mahalledeki bazı vatandaşlar yol olarak kullanılan sokağa yapılar yapmaya başladı. Böyle olunca da evlerine giriş çıkış noktasında sorun yaşayan, acil durumlarda sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar Şehrivan aracılığı ile belediyeye çağrıda bulundu.

ALTUNTAŞ: BELEDİYE MECLİS KARARINA RAĞMEN YAPILAŞMALAR YAPILDI

Söz konusu yaşanan yol mağduriyetine ilişkin Şehrivan Gazetesi’ne açıklama yapan Mehmet Şirin Altuntaş adlı vatandaş, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi gerektiğini kaydederek şunları belirtti: “2009 yılında bulunduğumuz Yalı Mahallesi’nde yaşadığımız konutların karşısında bulunan arazi de parselasyon yapıldı. Bu arazi de yapılan parselasyon sonucu mevcut olan yolumuzun kapanacağı söylendi. Söz konusu yolun kapanmasına ilişkin belediyeye itirazda bulunduk, itirazımız sonucu belediye meclisi konuyu karara bağlayarak; yolun korunmasına, mevcut olan arazinin sit alanı olduğu ve sit alanı olan bölge de kesinlikle parselasyon yapılamayacağı, yolun korunacağı ve parselasyon yapılan alanının iptali yönünde karar alındı.”

“ULAŞIM SAĞLAYAMIYORUZ”

“Belediye meclisinde alınan bu karara rağmen kararın üzerinden 3-5 yıl geçmesinin ardından arazi üzerinde yapılaşmalar başladı. Mevcut yol olan yaklaşık olarak 30 yıldır kullanılan yol üzerinde hızlı bir şekilde yapılaşma yapılarak yolun kapanmasına neden oldu. Kısım kısım açık olan yol şu an patika şekilde kullanılmaktadır. Söz konusu yolun kapalı olması acil durum ve yangın çıkması halinde sokağa iki yönlü hiçbir şekilde ulaşım sağlanmaktadır” diye belirtti.

“BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ’NDEN MAĞDURİYETİMİZİN ÇÖZMESİNİ BEKLİYORUZ”

Altuntaş adlı vatandaş, son olarak şunları belirtti: “Mevcut kapalı olan sokakta 6 hane olarak mağduriyet yaşamaktayız, mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruzBu vesile ile bizlere ulaşım hakkı tanımamaktadır. Belediyeden arzumuz bize yaşam hakkı olan mevcut bir yol sağlamalarıdır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim