Muş'ta yaşayan, Dere Mahallesi'nin eski muhtarı Tamer Yiğit, yaklaşık 30 yıldır biriktirdiği vesikalık fotoğrafları iş yerinde sergiliyor.

 

Yiğit, yaptığı açıklamada, 1998'den 2014'e kadar 2 bin 600 haneli ve 10 bin nüfuslu Dere Mahallesi'nde muhtarlık yaptığını söyledi. Muhtarlığa başlamadan 12-13 yıl önce evinde ve mahallesinde eline geçen vesikalık fotoğrafları biriktirmeye başladığını anlatan Yiğit, muhtar olduktan sonra da bu hobisini sürdürdüğünü dile getirdi.

 

AKRABALARINI FOTOĞRAFLARDA GÖRÜYORLAR

Yaklaşık 30 yıldır biriktirdiği fotoğrafları muhtarlıktan sonra çalışmaya başladığı dekorasyon atölyesinde bir panoda sergilediğini belirten Yiğit, vatandaşların koleksiyona ilgi gösterdiğini kaydetti. Bir iki fotoğrafla başladığı koleksiyonunda şimdi yaklaşık bin fotoğraf bulunduğunu anlatan Yiğit, şöyle konuştu: "25-30 yıl önce farklı şehirlere göç edenler yanıma gelerek hiç görmedikleri dedelerinin, amcalarının, akrabalarının fotoğraflarına bakıyorlar. Cep telefonuyla fotoğraflarını çekiyorlar. Bazıları fotoğrafları alıp götürmek istiyor ama koleksiyon bozulmasın diye izin vermiyorum. Bazıları getirip kendi vesikalık fotoğrafını, bazıları da dedelerinin fotoğrafını bırakıyor. Ben vefat etsem de çocuklarımın bu koleksiyonu devam ettirmesini istiyorum." Yiğit, panoda hem hayatını kaybedenlerin hem de hayatta olanların fotoğraflarının bulunduğunu söyledi.

 

DEDESİNİN FOTOĞRAFINI PANODA GÖRDÜ

İstanbul'dan, uzun yıllar önce ayrıldığı Muş'a gelen Ümit Büyükbay ise Tamer Yiğit'in kendisine dedesinin daha önce hiç görmediği fotoğraflarından birini gösterdiğini söyledi. Dedesinin fotoğrafını görünce duygulandığını ifade eden Büyükbay, "Böyle ince bir çalışma yaptığı için Tamer beye çok teşekkür ediyorum. Geçmişe dönük fotoğrafları bulmak çok güzel bir duygu." dedi.

Editör: TE Bilisim