2011 yılında yaşanan depremde kiracı olarak oturduğu evin yıkılması sonucu 6 nüfuslu Güler ailesi maddi sıkıntılardan dolayı 4 yıldır çadırda yaşamını sürdürüyor. 

 

İpekyolu ilçesine bağlı Halilağa Mahallesi’nde 20 yıldır oturduğu evin depremde yıkılması sonrası 6 nüfusu ile birlikte çadırda yaşamını ikamet ettirmeye çalışan Aziz Güler (65) yardım eli bekliyor. Yıllarca bekçilik yaparak geçimini sağlayan Güler, kalp ameliyatı olduktan sonra 4 yıldır sağlıksız ortamlarda yaz kış demeden çocukları ile birlikte yaşıyor. 2 çocuğu lisede okurken, büyük kızının da üniversiteye hazırlanmaya çalıştığını belirten Güler, maddi imkansızlıklardan dolayı düzgün bir eğitim alamamalarından yakındı. Kalp ameliyatı olduktan sonra çalışamadığını, kolu kanadının kırıldığını anlatan Güler, iki çadır kurduğunu bunlardan birisinde yaşadıklarını, diğerinde ise elbiseleri başta olmak üzere ev ihtiyaçlarının bulunduğunu kaydetti. Kiracılar için çekilen kuralarda konutların birinin de kendisine çıktığını anlatan Güler, “Bir hafta boyunca ismim internet sayfalarında yer aldı. Ama bir hafta sonra ne ismim bulundu ne de bana çıkan konuttan haberim oldu. Şuan ailemle perişan bir haldeyim. Başkasının bahçesinde kurduğum çadırlarla yaşam mücadelesi veriyorum. Herhangi bir gelirim de yok. Olmuş olsaydı kiralık bir yere geçerdim. Ben devletimizden bize sahip çıkmasını bekliyorum. Yardımsever insanlarımızın bize de bir el atmalarını bekliyorum. 4 yıl boyunca kar kış demeden gece gündüz bu çadırın içerisinde yaşıyoruz. Çocuklarımın ikisi liseye gidiyor, bir kızımda üniversiteye hazırlanıyor. Durumumuz ortada nasıl sürecek bilmiyorum” dedi.
Üniversiteye hazırlanan kızı Rukiye Güler ise, zor şartlarda yaşadıklarını belirterek, “Bir üniversiteye girebilmek için durmadan çalışıyorum. Ama çadırda hazırlanmak ne kadar zor bilemezsiniz. Bu konuda bizlere yardım elinin uzatılmasını bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim