Malatya'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, saat 12.19'daki depremin merkez üssünün Pütürge ilçesi olduğunu duyurdu. Depremin derinliği 6,93 kilometre olarak belirlendi. Deprem sonrası şu ana kadar herhangi can veya mal kaybı bilgisine yer verilmedi.

2 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Depremin ardından 3'ün altında iki artçı sarsıntı daha gerçekleşti. 

KANDİLLİ'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Kandilli'den yapılan son dakika açıklamasında ise medyana gelen depremin 5 büyüklüğünde olduğu duyuruldu. Açıklamanın devamında depremin yerin 5 km derinliğinde oluştuğu belirtildi.

VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ DIŞARI ATTI

Daha önce de ciddi depremler yaşayan Malatya halkı, bugün meydana gelen depremin ardından kendisini tedbir amacıyla dışarı attı. Ekiplerin de acil olarak bölgeye sevk edildiği öğrenildi. Ayrıca vatandaşların olası ihtiyaçlarına karşı da ekiplerin hazır bulunacağı bilgisi verildi.

EMSC 4.8 OLARAK DUYURDU

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin (EMSC) geçtiği son dakika verilerine göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ELAZIĞ'DAKİ DEPREM SONRASI PÜTÜRGE'DE BİRÇOK EV AĞIR HASAR GÖRMÜŞTÜ

Pütürge’de, 24 Ocak 2020’de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde birçok ev ağır hasar görmüştü.

Editör: TE Bilisim