Türkiye’de 21 ilde düzenlenecek olan “AB’yi Öğreniyorum” temalı bilgi yarışmalarının organizasyonuna ilişkin Van’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Şişli Öğretmenevi’nde yapılan bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, il ve ilçe şube müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Seminerde yarışmaların aşamaları, konuları, şartları, öğrencilerden oluşturulacak takımların seçimi, elemeler, organizasyon, öğrencilere verilecek ödüller ve büyük ödül olarak bir AB ülkesine gerçekleştirilecek çalışma ziyareti ile ilgili uzmanlar tarafından bilgiler anlatıldı. Avrupa Birliği tarihçesi ve temel kavramları ile ilgili sunum ise Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan katılan AB uzmanları tarafından yapıldı. Ayrıca Türkiye çapında gerçekleştirilecek resim, slogan ve kısa öykü yarışmaları hakkında da bilgiler verildi.

 

Bilgi yarışmalarının yalnızca AB bilgi merkezlerinin bulunduğu Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir. Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’daki 10. sınıf öğrencilerini kapsarken, Türkiye çapında 81 ilde yapılacak resim yarışmasına ise 7. sınıf, slogan yarışmasına 8. Sınıf, kısa öykü yarışmasına da 9. sınıf öğrencilerinin katılabilecekleri belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı, yarışmalarda tüm il birincilerini dizüstü bilgisayar, il ikincilerin bisiklet ve il üçüncülerini ise satrançla ödüllendireceği kaydedildi. Ayrıca, yarışmaların ulusal düzeyde birinci, ikinci ve üçüncülerinin bir Avrupa Birliği ülkesine 5 günlük geziye katılmaya hak kazanacakları belirtildi. 

Editör: TE Bilisim