Van Gölü’nde bulunan tarihi kilisenin yer aldığı Akdamar Adası’na gelen ziyaretçi sayısı artınca, yetersiz kalan ikinci iskelede çalışma başlatılarak büyütülüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Adana Bölge Müdürlüğü tarafından Akdamar Adası’nın kuzeydoğu kısmında bulunan eski iskeleye ek olarak çelikten yeni bir iskelenin yapımına başlandı.

VALİ DOĞAN YENİ İSKELE MÜJDESİ VERDİ

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Vali Aydın Nezih Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yaptırılan iskelenin adaya giden tekneler için kolaylık sağlayacağını belirterek, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından iskelenin yapımına başlandı. Proje, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Adana 5. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. İskele 3 metre genişliğinde, 60 metre uzunluğunda kazıklı bir iskeledir. Bu iskelemiz 10 Ocak 2015’ten önce bitirilmiş olacaktır. Toplam maliyeti 279 bin TL’dir. Bunun yanı sıra 2015 yılında Akdamar Adası’nın güneybatı kesimine de bu şekilde bir iskele yapılacaktır. Ayrıca 2015 yılında adada şu an mevcut olan kıyı kesimindeki limanı büyütme çalışmaları da yapılacaktır” dedi.

RIHTIMLARA İLAVE YAPILDI

Vali Doğan, yapılan diğer iskeleler hakkında da bilgiler vererek, “Gevaş Dereağzı balıkçı barınağı büyütülerek 80 metrelik rıhtım yapılmış olup keşif bedeli 340 bin TL’dir. Gevaş’ta Grand Deniz Turizm Tesisleri’nde bulunan mevcut limanının iç taraması yapılarak ilave rıhtımlar yapılmış olup keşif bedeli 330 bin TL’dir. Ayrıca Muradiye Ünseli bölgesinde jandarma güvenlik botları için 45 metre dalgakıran ve 30 metre geçici rıhtım yapılmış olup keşif bedeli 170 bin TL’dir. Bütün bunları yapımında emeği geçen Bakanlığımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TALEBİMİZ KABUL EDİLDİ

Grand Deniz Turizm İşletme sahibi Hikmet Deniz ise, eski iskelenin yetersiz kaldığını ve gerekli yerlere müracaat ettiklerini belirterek, “Eski iskeleye teknelerin yanaşmasında sıkıntı yaşanıyordu. Bu turizm açısındaki sıkıntının giderilmesi için yetkili birimlere talep ve gerekli müracaatlarda bulunduk. Bizim bu talebimizi yerinde gören Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uygun bularak suyun içerisinde kazıklı çelikten 3 metre genişliğinde ve 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapımına karar verdiler. Van’a gelen yerli ve yabancı turistlerin neredeyse yüzde 90’ı Grand Deniz Turizm’den adaya gidilmektedir. Mevcut iskele bu talebi karşılayamadığından talepte bulunduk. Yaklaşık 10 gün sonra bitirileceği söylendi. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim