Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adalet hizmetlerinde koronavirüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili toplantının ardından açıklama yaptı.

"CEZAEVLERİNDE ŞU AN POZİTİF VAKA YOK"
Cezaevinde bulunan mahkumların en ufak belirtide hastaneye gönderildiğini belirten Bakan Abdulhamit Gül, "Cezaevlerinde şu an pozitif vaka yok. Görüşe gelen avukatlarda da önlemler alındı. Görüşme hakları saklı tutulacak. Durum düzeldiğinde hakları verilecek. Telefon görüşme süreleri uzatıldı. Adliyelerde de teyakkuzlar sürüyor. Davalar UYAP üzerinden bildiriliyor. Haciz işlemleri 30 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanımızın isteği ile ertelendi." dedi.

"ADLİYEDE ESNEK ÇALIŞMA BAŞLATILDI"
Adliyede işlemlerin durdurulmadığını vurgulayan Bakan Gül, "Tutuklu ve acele işler dışında esnek çalışma başlatıldı. Tedbirlere hep birlikte uyacağız. Genelgelerin uyulması adına tedbirler alındı. Bu çerçevede nöbet usulü ile işlemler devam edecek." dedi.

"NOTERLERDE NÖBETLEŞE ÇALIŞILACAK"
Bakan Gül sözlerine şöyle devam etti:

"İcra işlemlerinin durdurulması ile ilgili ortaya çıkan sorunlarla ilgili açıklama yine yapılacaktır. Özellikle Türkiye Noterler Birliği ile ilgili çalışmamızda, bugün itibarıyla noterliklerde bir gün tek, bir gün çift noter çalışacak. Nöbetleşe çalışılacak. Vatandaşlarımıza çağrımdır. Acil değilse lütfen gitmeyin. Tüm tedbirimizin kapsamı, genişlemesi ya da azaltılması Bilim Kurulu önerisine göre duyurulacaktır."

Editör: TE Bilisim