Adalet Bakanlığı personel alımı hakkında ilan yayımladı. Psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı alımı şartları paylaşıldı. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri belli oldu. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman, 406 personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

BAŞVURULAR 5 ARALIK'TA BAŞLIYOR

Adalet Bakanlığı, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 132 psikolog, 52 pedagog ve 222 sosyal çalışmacı alımı için başvurular 5 Aralık tarihinde başlayacak ve 16 Aralık 2022 tarihinde saat 23:59:59’da sona erecektir. Başvurular; Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile online bir şekilde yapacaklar.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELER? 

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. 2022 yılı lisans Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak,
3. Psikolog kadrosuna atanabilmek için; Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak,
4. Pedagog kadrosuna atanabilmek için; Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Eğitim Programları ve Öğretim lisans bölümlerinin birinden mezun olmak,
5. Sosyal Çalışmacı kadrosuna atanabilmek için; Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak,
6. Diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Editör: TE Bilisim