Afganistan Yüksek Öğretim Bakanı Abdülbaki Hakkani açıklamalarda bulundu. Ülkede büyük bir dönüşüm yaşandığını ve bundan eğitimin etkilenmemesinin mümkün olmadığını kaydeden Hakkani, özellikle altyapı noktasında Türkiye’den destek istedi. Hakkani, “Bazıları istiyor ki burada eğitim bitsin. Afganistan’ın kendi ayakları üzerinde durabilmesi için desteğe ihtiyacı var” dedi.

ÜLKENİZİ İMAR EDİN

Ülkeden yoğun bir çıkış olduğunu, bu kişilerin geri dönmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Hakkani, yurt dışında okuyanların eğitimine kendi ülkelerinde devam edebileceklerini bildirdi. Yeni Şafak'tan Taha Hüseyin Karagöz'e yaptığı açıklamada, Afganistan’ın yeniden imarı için nerede, hangi ülkede olurlarsa olsun tüm Afganlara ülkelerine dönmeleri çağrısında bulunan Hakkani, “Yabancıların değil, özellikle Afganların gelip kendi memleketlerini imar etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KADIN-ERKEK AYRIMI YOK

Kadınların eğitim imkanı hakkında da açıklama yapan Afgan Bakan, şunları söyledi:

“Kadın-erkek iki kanatlı bir kuştur. Eğer bir kanadı olmazsa diğeri işe yaramaz. İslam’da ayrımcılık, kadın-erkek ayrımı yok. Her birinin hakları var. Eğitim, ev hayatı, iş hayatı... Burası İslami bir ülke. Tek fark; her ne varsa İslami usule göre yapılacak. Kadınlara dönük hizmet alanları da, bütün yaşam alanları da İslami çerçevede olacak. Eğitim almak isteyen eğitimini alacak.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Editör: TE Bilisim