Ziraat Türkiye Kupası 2’nci tur maçında Ağrı Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu’nda Salı Günü Saat 14.30’da Ağrı 1970 Spor, Van Büyükşehir Belediyespor maçının A Spor ekranlarından yayınlanacak olması kentte büyük heyecan yaratmıştı. Ancak A Spor’un aldığı bir kararla Ağrı 1970 Spor, Van Büyükşehir Belediyespor maçı yerine Muş Spor ve Kars 36 Spor maçını yayınlayacak olması kentte tepkilere neden oldu. Ağrı 1970 Spor sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu bilgi binlerce Ağrılı'nın tepkisini çekti. Kulüp başkanı Mehmet Yıldırım ise, yaptığı açıklamada, alınan bu kararın yanlış olduğunu kulüp olarak şokta olduklarını söyledi. İlk defa televizyon ekranlarında maçlarının yayınlanacak olmasının takımda ve kentte heyecan yarattığını dile getiren Yıldırım, kararın yanlış olduğunu ve bu yanlış karardan bir an önce dönülmesini istedi.
 

 

"Kars 36 Spor maçı ikinci kez canlı yayınlanırken bizim bu hakkımız elimizden alınmıştır"
 

Ağrılıların yapılan bu haksızlık karşısında seslerini duyurmaları gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, “Memleketin takımına sahip çıkın. Ağrı halkı Ağrı Spor taraftarı duyarsız kalmayın. Salı günü saat 14.30'da A Spor'da canlı yayınlanacak olan kupa maçımız yerine Kars 36 Spor ile Muş Spor maçı canlı yayınlanıyor. Kars 36 Spor maçı ikinci kez canlı yayınlanırken bizim bu hakkımız elimizden alınmıştır. Fotoğrafta görüldüğü gibi resmi olarak maçımız verilecek yazısı mevcuttur. Tüm halkımıza ve siyasilerimize şehrinin takımına sahip çıkmaya davet ediyor bize maddi manevi zarar veren A Spor kanalının bu yanlıştan derhal dönmesini bekliyoruz” dedi.
 

Ağrılı vatandaşların ve taraftarların alınan bu karar karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Yıldırım, “Alınan bu yanlış kararı yönetim olarak bizi ve şehrimizi derinden üzmüştür. Yapılan bu haksızlık ve yanlış tutumdan dönülmesini istiyoruz. İlk defa bizim maçımız televizyondan yayınlanacaktır, binlerce taraftarımız heyecan içerisinde bu haberi almıştı, ama şu an herkes hayal kırıklığı yaşıyor, alınan bu yanlış karar düzeltilmezse ne biz nede Ağrılılar bunu unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim