Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan olağanüstü toplantının ana gündem maddesi 2023 Seçim hazırlıkları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim beyannamesi hazırlıyoruz. Nasıl bir içerik olsun? Yöntem ne olsun? Ne düşünüyorsunuz?” diyerek sözü kurmaylarına bıraktı.

Yeni söylemler ve yeni adaylar

Katılanlara 5’er dakikalık süre verildi. AK Parti kurmaylarının, ekonomi ve adalette yaşanan gelişmelerle ilgili yeni söylemler oluşturulması gerektiği önerilerini dile getirdiği öğrenildi. Ayrıca, milletvekilleri adayları konusunda bazı kriterlerin oluşturulması gerektiği belirtildi. Bazı kurmaylar listelerde yeni isimlere yer verilmesi gerektiğini, eski ve bazı ‘yorulan’ isimlerin listelerde olmaması gerektiğini kaydetti.

Zor bir seçim olacak

AK Parti kurmayları, “Zor bir seçim olacak. Bu yüzden seçim sürecine doğru yapacaklarımızın tartışmasını yaptık. AK Parti yol haritasını belirleyecek. 2023 seçimlerine nasıl hazırlanırız? Seçim beyannamesi işin belkemiğini oluşturuyor”dediler.

En önemli iki sorun: Ekonomi ve adalet

Toplantıya, AK Parti’nin mevcut durumda avantajlı ve dezavantajlı olduğu konu başlıkları ve gelecek kurgusuna ilişkin tartışmalar da damgasını vurdu. Toplantıdaki ilk değerlendirmelerde, bu seçimin zor ve yeni hükümet sisteminin çıktılarıyla girilecek gerçek anlamdaki ilk seçim olacağına, bazı başlıklarda her an yeni güncellemeler gerekeceğine vurgu yapılırken, sahadaki en önemli “sorun” başlıklarının “ekonomi” ve “adalet” olduğuna işaret edildi. AK Parti kurmayları, bu iki başlıkla ilgili yeni söylemler oluşturulması ve ivedilikle bu hususlarda somut adımlar atılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Anadolu illerinden ziyade İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde özel çalışmaların yapılması gerektiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim