ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-HAKAN İZGİ

Ülkede seçim hazırlığı son sürat devam ederken, siyasi partilerden de seçim çalışmaları ve kentlere ziyaretleri devam ediyor. Siyasilerin Van’a çıkarma yapması son dönemlerde artarken, bu kez de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş çeşitli programlara katılmak üzere Van’a geldi. Van’da ilk olarak il başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Van’ın daha ileriye gittiğini vurgulayarak, “Van son yıllarda en çok destek alan illerden biri” dedi. Ardından kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Kurtulmuş, daha sonra partisinin gençlik kolları başkanlığınca düzenlenen “Çay Bizden Sohbet Sizden” programına katılarak gençlerin sorularını cevapladı.

“VAN EN ÇOK DESTEK ALAN İLLERDEN BİRİ...”

Programda konuşan Kurtulmuş, Van’ın son yıllarda en büyük destek alan illerden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Van son yıllarda en büyük destek alan, en çok hükümet organlarının, kurumların, bakanlıkların icraatlarını, hizmetlerini sürdürdüğü illerimizin başında geliyor. Ben hemen Van depreminin ertesi günü buradaydım, hatırlıyorum. İlk andan itibaren tedbirler alınarak neredeyse Van sıfırdan inşa edildi. Her geldiğimde görüyorum, hem kamunun yatırımları bakımından hem buradaki iş dünyasının hareketlenmesi bakımından Van’ın ileriye doğru gittiğini görüyoruz. Şu anda devam etmekte olan projeler de hızlı bir şekilde tamamlanır ve bu anlamda daha ileriye gitmesi için ne lazımsa milletvekillerimiz, il başkanımız, bütün hükümetimiz çalışmaları sürdürüyor.”

KURTULMUŞ: VAN’IN İLERİYE GİTTİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Kurtulmuş, Van’ın beklentilerinin olduğunu dile getirerek, “Van’ın ne büyük hizmetler aldığını siz en az benim kadar iyi biliyorsunuz. İnşallah Van’da bu istikrarlı ortam devam eder. Van’da bu hizmetleri almaya devam eder. Eksik olan projeler devam eder ve daha güçlü bir Van ortaya çıkmış olur. Tabii işin başında da iş imkanlarının arttırılması, buradaki yatırımların arttırılması, özellikle sınırlardaki güvenliğin arttırılmasıyla birlikte sınır ticaretinin yeniden güçlü bir hale getirilmesi Van’ın beklentileri arasında. Bunları biliyoruz. Bunlar da inşallah en güzel şekilde devam ettirilebilir” dedi.

“TÜRKİYE, ORTAYA KOYDUĞU BU DENGE SİYASETİNİ İNŞALLAH DÜNYA BARIŞI İÇİN KULLANACAK”

Kurtulmuş, dünyanın her yerinde ekonomik ve siyasi sıkıntılar yaşandığını söyledi. Küresel sorunların çözümünde Türkiye'nin önemli rol üstlendiğini anlatan Kurtulmuş, ülkenin özellikle Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başladığı andan itibaren fevkalade güçlü bir denge politikası oluşturarak hem dünya barışı için umut olan bir ülke hem de dünyada barışa giden yolu sağlam bir şekilde tahkim edecek bir küresel aktör olma becerisini kazandığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin, Rusya'yla Ukrayna arasında başından itibaren pozisyonunu belli ettiğini, iki ülkeyle de konuşabilen neredeyse dünyadaki tek ülke olarak bu anlamda barış için ümit kapısı olduğunu belirten Kurtulmuş, "İstanbul'da yapılan müzakerelerde son bir görüşmeye sıra gelmişti. Bu anlamda Türkiye, ortaya koyduğu bu denge siyasetini inşallah dünya barışı için kullanacak ve ümit ediyorum ki bu coğrafyada barışın sağlanması için en önemli güç olma özelliğini sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: DÜNYA BÜYÜK BİR ENERJİ KRİZİYLE KARŞI KARŞIYADIR

Rusya ve batı ülkeleri arasındaki doğal gaz krizine de değinen Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Maalesef bazı batılı ülkeler, gelen enerji krizini hafife aldılar, bunu çözebileceklerini zannettiler. Rusya, vanayı biraz kıstı. Bir hafta içinde enerji fiyatlarının Avrupa'da iki katına çıktığını gördüm. Şimdi tam da kışın öncesinde Avrupa'nın hemen hemen her ülkesinde 'Nasıl enerji tasarrufu yapabiliriz?' diye düşünüyorlar. Dünya büyük bir enerji kriziyle karşı karşıyadır. Türkiye bunu vaktinden evvel gördü. Doğu Akdeniz'de ve Karadeniz'de doğal gaz ve hidrokarbon arama faaliyetlerine hız verdi. Şu an Akdeniz'de petrol ve hidrokarbon arama faaliyetleri devam ediyor. Karadeniz'de bulduğumuz çok büyük bir doğal gaz kaynağından sonra Akdeniz'de de doğal gaz kaynaklarını bularak Türkiye bu anlamda bütün dünyanın kriz yaşadığı süreçten en az etkilenen ülkelerden birisi olmaya devam edecek."

“TÜRKİYE, GÜÇLÜ, ÜRETEN, İHRACAT YAPAN ÜLKE OLMA YOLUNDA ADIMLARINI ATMAYA DEVAM EDECEK”

Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaştan dolayı yaşanan tahıl tedariki krizinin çözümünde Türkiye'nin önemli rol oynadığını hatırlatan Kurtulmuş, Türkiye'nin sadece kendi başının çaresine bakan bir ülke olmadığını dünyadaki gelişmeleri çözebilen bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın küresel bir lider olarak bu süreçteki etkisini ortaya koyduğunu aktaran Kurtulmuş, pandeminin ilk günlerinden itibaren alınan tedbirlerle Türkiye'de ekonominin büyümeye devam ettiğini dile getirdi. Kurtulmuş, "Bazılarının 'Büyüsek neye yarar, ne anlam taşır?' dediğini duyar gibiyim. Dünyada büyümeden, gelişmeden, güçlenmeden güçlü bir ekonomi olmadan halkının sorunlarının çözüldüğü bir ülke gördünüz mü? Bu anlamda Türkiye'nin bu yılın ilk çeyreğinde 7,5, ikinci çeyreğinde 7,6 büyümeyle dünyada en çok büyüyen ikinci ülke olması kayda değer bir gelişmedir. Türkiye, güçlü, üreten, ihracat yapan ülke olma yolunda adımlarını atmaya devam edecek. En karlı şekilde bu süreçlerden çıkmasını başaracak” dedi.

KURTULMUŞ: BU SÜREÇTE VATANDAŞIMIZIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK ADIMLAR, İLAVE TEDBİRLER GÜNDEME GETİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta Bakanlar Kurulu toplantısının ardından önemli müjdeler vereceğini belirten Kurtulmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımız, vatandaşımıza dönük altı önemli tedbiri çok büyük bir ihtimalle paylaşacak. Böylece bu süreçte vatandaşımızın yükünü hafifletecek adımlar, ilave tedbirler gündeme getirilecek. Yine benzer şekilde vatandaşımızın en büyük çilelerinden birisi olan özellikle konut ve iş yerindeki kiraların aşırı yüksekliğini önlemek, dar gelirli vatandaşın konut sahibi olmasını temin etmek için yine önümüzdeki hafta içinde 250 bin konutun ve 100 bin arsanın vatandaşlarımıza verilmesiyle ilgili Ankara'da bir lansman gerçekleştirilecek" diye konuştu.

“TAM MANASIYLA DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE'NİN İNŞA EDİLMESİDİR”

Türkiye'nin yeniden güçlü büyük bir ülke olarak yoluna devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Amacımız ekonomide, iç politikada güçlü, demokrasisi sağlam, hak ve hukuk anlayışında dünyanın en ileri ülkelerinden birisi olan, içeride toplumsal bütünlüğünü bütünüyle sağlamış, terör ve silahlı baskı unsurlarından kurtulmuş, vatandaşlar arasında etnik, mezhebi ve başka farklılıklar yüzünden hiçbir ayrımın kalmadığı, tam manasıyla demokratik bir Türkiye'nin inşa edilmesidir. Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın, Arnavut'un, Boşnak'ın bu ülkede yaşayan hiçbir yurttaşın bir diğerine yan gözle bakmadığı, silahın gölgelerinin bu ülkenin üstünde asla kalmadığı bir Türkiye'yi inşa etmek boynumuzun borcudur. İşte Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde her geldiğimizde geçmişle olan kıyası yapıyor ve Allah'a şükrediyoruz.”

KURTULMUŞ: ÇALDIRAN'IN EN UZAK KÖYÜNDE GECE YARISI GİDEBİLİYORSUNUZ

Kurtulmuş, “Türkiye on yıllar boyunca terör örgütleri vasıtasıyla meşgul edilmiş 1,5 trilyon dolar ekonomik kayba uğramış, 40 binin üstünde insanını maalesef teröre kaybetmiştir. Niçin? Elin oğlu, elin gavuru böyle istiyor. Bu ülkenin içinde Türk-Kürt, Sünni-Alevi kavgası çıksın ve Türkiye bununla vakit kaybetsin diye. Bu oyunu Allah'a çok şükür bozacağız. Bu bölge halklarının birbirinden başka bir kaderi yoktur. Türk'ün Kürt'ten, Kürt'ün Arap'tan, Arap'ın Acem'den başka bir geleceği olamaz. Irak'ın, Suriye'nin, İran'ın, Türkiye'nin velhasıl bütün bu bölge halklarının geleceği birliktedir, kardeşliktedir, ortaklaşmadadır. Bunu sağlamak için güçlü bir Türkiye olarak ayakta durmayı ve koşmayı kendimiz için önemli görüyoruz. Bu anlamda o geçmiş günlerle baktığımızda şimdi Allah'a çok şükür Çaldıran'ın en uzak köyünde gece yarısı gidebiliyorsunuz. Allah'a çok şükür bugün Türkiye'de terör, bir şekilde halkın gündeminden kalkmıştır. Kürt kardeşlerimiz yıllardır kendi ensesinde boza pişiren terör örgütüyle arasına büyük bir mesafe koymuş ve terör örgütünü dağa hapsetmiştir” dedi.

KURTULMUŞ: 6+1’LİK MASADA ESAS SORUN TÜRKİYE’Yİ NASIL YÖNETMEYİ DÜŞÜNDÜKLERİNE DAİR BİR FİKİR BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMAMALARIDIR

Kurtulmuş, 6’lı masadaki esas sorunun adayın kim olacağı sorununun olmadığını dile getirerek şunları söyledi: “Türkiye’nin gündemindeki önemli konulardan birisi de 6+1’lik masadır. Çünkü seçime gidiyoruz. Her gün seçim saati çalışıyor. Kum saati ters çevrilmiştir. Kum artık aşağı iniyor. Seçim vakti geliyor. Bizim adayımız belli. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan’ı inşallah 2023’te yeniden Cumhurbaşkanı seçerek yoluna devam edecek. Siyaset rekabet işi, en az 2 kişi olması lazım. Karşı tarafa adayınız kimdir dedikçe, diyorlar ki “Biz bu adayı söylersek yıpratırsınız.” Recep Tayyip Erdoğan 10 yıllardır siyasetin içinde yıpranmıyor. 20 yıldır bu ülkenin başında yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak? Ondan mı çekiniyorsunuz? 6+1’lik masada esas sorun adayın kim olacağı sorunu değildir. Esas sorun Türkiye’yi nasıl yönetmeyi düşündüklerine dair bir fikir birliği içerisinde olmamalarıdır.”

KURTULMUŞ: HDP’NİN OYU OLMADAN YARIŞA KATILMANIZ BİLE MÜMKÜN DEĞİL

Kurtulmuş, 6’lı masanın HDP’nin oyu olmadan yarışa katılmasının mümkün olmadığını belirterek, “HDP’nin oyu olmadan yarışa katılmanız bile mümkün değil. HDP’yi gösterirseniz bu sefer başkaları rahatsız oluyor. “O zaman öyle bir formül bulalım ki HDP görünmesin ama onlarını bize versin” diyorlar. HDP’de haklı olarak diyor ki; “Ben sizi oraya getiriyorum, seçiyorum ama hem oy ver hem de görünme.” Ortada bir cümbüş var, gidiyor. Kendileri bilir. 1 adayla mı 2 adayla mı çıkarlar onları bilmeyiz ama bildiğimiz bir şey var; siyaset bir fikri tutarlılık işidir. Bu anlamda 6’lı masanın bu ortak fikrin içerisinde olmadığı aşikardır ve bundan dolayı da her geçen gün aralarındaki ihtilaflar daha çok su yüzüne çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim