AK Parti'nin yeni A Takımı'nı açıklayan Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün düzenlenecek olan grup toplantısında hitap edeceğini açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 1043 gün önce AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla kürsülerden seslenmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Eğer milletim yetki verir beni seçerse, bu benim bu kürsüden sizlere yaptığım son konuşma olacak. Tam 13 yıl bu kürsüden sizlere seslendim. Bu kürsü her zaman ama her zaman milletin kürsüsü oldu. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Böyle inandık. Dinleyiciler zaman zaman değiştiler. Milletvekillerimiz yenilendi.

Aramızda vefat nedeniyle ayrılanlar oldu. Aramızda dava sorumluluğunu taşıyamayıp çekilenler oldu. Eğer milletim beni cumhurbaşkanı olarak seçerse AK Parti'nin genel başkanı ve başbakan olarak bir başkası hitap edecek. Bu kürsüye belki bugün veda ederken gözümün arkada kalmadığını bilmenizi isterim"

 

Editör: TE Bilisim