AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, son günlerin en çok tartışılan isimlerinden biri oldu. Cumhuriyet Gazetesi’nin hedefe alıp ailesi üzerinden bazı iddiaların hedefine oturttuğu Arvas, ardından da geçtiğimiz haftalarda görevden alınan AK Parti Erciş ilçe başkanının iddialarının hedefi oldu. Arvas için kendisi ve teşkilatı üzerinde baskı kurduğu şeklinde iddiaları dile getiren teşkilatın açıklamalarından sonra bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Arvas, şimdi de Erciş Eski İlçe Başkanı Nedim Sağlam’ın iddialarına yönelik konuştu. Arvas, “Son zamanlarda sistematik bir şekilde şahsımı, ailemi, partimi ve kurumları hedef alan malum medya kuruluşları ile ilgili hukuki mücadelenin sürüyor” dedi.

ARVAS, ALEYHİNE ÇIKAN HABERLER İLİŞKİN KONUŞTU

Erciş İlçe Başkanının istifası ve hakkında yapılan iddialara yönelik açıklamalarda bulunan AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, “Son zamanlarda sistematik bir şekilde şahsımı, ailemi, partimi ve kurumları hedef alan malum medya kuruluşları ile ilgili hukuki mücadele sürüyor. Diğer yandan sipariş haberin kaynağına ulaşma çabası devam ederken, yine Cumhuriyet gazetesi ve aynı medya organları, mal bulmuş mağribi gibi, istifası istenilen Erciş Eski İlçe Başkanının yaptığı açıklamayı fırsat bilerek, şahsımı hedef almışlardır. Erciş İlçe Başkanının istifası ile ilgili süreci ve yapılan açıklamayı aile içi değerlendirdiğim için, basın yoluyla cevap vermeyi uygun görmedim. Ancak konunun bazı ulusal medya organlarında yer bulması ve aleyhime olacak şekilde kullanılması kendimi müdafaa etmemi ve gerçekleri kamuoyu ile paylaşmamı gerekli kılmıştır.” Cümlelerini kullandı.

“YATIRIMLARI HAZMEDEMEYENLER VAR”

Cümlelerini sürdüren Arvas, şunları anlattı: “Malum ilçe başkanı, istifa ederken dahi, kendi nefsine yenik düşmüş, şeytanın aklına bile gelmeyecek beyanatlarda bulunmuş, 2020 yılında yapılmış bir toplantıya atıfta bulunarak, il başkanı ve yönetim kurulu üyelerini şahit göstermiş, şahsıma kara çalmış, iftira ederek manipüle etmiş, yalan söyleyerek çarpıtmıştır. Her şeyden önce servis edildiği üzere Erciş’te toplu istifa gibi bir durum söz konusu değildir. Sadece ilçe başkanı ve yakın akrabası olan kadın kolları başkanı istifa etmiştir. Bilakis istifaları teşkilat içinde ve Erciş’te memnuniyetle karşılanmıştır. Artık kir belli etmeyecek noktaya gelen kişiler, kendilerini aklayamazlar. Hükümetimizin ve bizzat takipçisi olduğumuz yatırımları hazmedemeyenler var. İnşallah Cumhurbaşkanımızın sunduğu imkanlar sayesinde onları rahatsız etmeye devam edeceğiz.”

“PARTİNİN İLKE VE PRENSİPLERİNE BAĞLI KALMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİM”

Erçiş ilçe başkanının kongreden sonra zaman içinde takındığı tutum ve davranışlarla ilçe halkının tepkisini toplamaya başladığını belirten Arvas, “Halkın tepkisini, teşkilatın rahatsızlığını, bütün bunların yanında beceriksizliği ve ahlaksızlığı gizlemek adına kaleme aldığı istifa mektubunda şahsımı hedef alarak, zihninde kurguladığı bir diyalogla istifasını buradaki bir teşekküre bağlamış. Bu kurguda bana başka şeyler isnat etmiştir. Son zamanlarda ilçenin kaymakamı dahil, bütün kurum amirleri ve birçok kesim ile problemli olan malum şahıs, AK Parti Erciş Belediye başkan adayı olduğum 2014 yılında belediye meclis üyesi olmuş, 2019 yerel seçimlerinde de kendisinin talebi üzerine SKM Başkanı olmasını tavsiye etmiştim. Seçimin ardından genel merkezin değerlendirmesi ve kararı gereğince birçok ilçe ile birlikte Erciş ilçe teşkilatı da bayrağı devir etmiş, İl başkanının tavsiyesi ile Nedim Sağlam İlçe Başkanı olarak atanmıştı. Teşkilattan gelen biri olarak, kendisine oluşturacağı yönetime müdahil olmayacağımı, sadece denge gözetmesi gerektiğini ve emanete sahip çıkarak AK Partinin ilke ve prensiplerine bağlı kalması gerektiğini söylemiştim.” İfadelerini kullandı.

ARVAS: BENDEN DESTEK OLMAMI İSTEDİ

İlçe başkanının samimiyetten uzaklaşarak kişilerle ve kurumlarla uğraşmaya başladığını aktaran Arvas, şunları açıkladı: “AK Partinin fedakâr ve cefakâr mensuplarına psikolojik baskı uygulayarak gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarını görevden aldı. Sonra bunları partiden afaroz ederek uzaklaştırdı. Tevazu ve hoşgörüden uzak bir yönetim anlayışı ile gösterişe meyil etti. Erciş ilçe başkanlığının mülkü olan binadan çıkarak birkaç farklı yere taşındı bu sebeple çeşitli sıkıntılar yaşadı. Erciş teşkilatında istişare kültürünü ortadan kaldırarak, siyasette buyurulan, bağırılan bir alan oluşturdu. Hasbilikten hesabiliğe savrulan başkan, başkalarının yönlendirmesi ile kendi menfaatlerini, AK Partinin menfaatlerinin üstünde tutmaya başladı.”

“GENEL MERKEZİN KARARINA UYMASINI TAVSİYE ETTİM”

“Bütün uyarılarımıza rağmen teşkilattan, seçmenlerden ve ilçe halkından şikayetler artarak devam edince Milletvekilleri olarak sorumluluğumuzun gereği konuyu, İl Başkanı, İl ve Bölge Koordinatörleri ve en son Genel Merkez Teşkilat Başkanımıza kadar ileterek saha çalışması yapılması ve iddiaların araştırılmasını talep ettik. Başta MKYK Üyelerimiz olmak üzere genel merkezimiz tarafından yapılan araştırmalar neticesinde ilçe başkanının 20 gün önce istifası istendi. Apar topar Ankara’ya gelen başkan, genel merkezde bazı yetkililerle görüşerek yaptıklarından pişmanlık duyduğunu ve görevde kalmak istediğini iletti. Daha sonra meclisin yolunu tutarak çat kapı odama gelen malum kişi, bana çeşitli vaatlerde bulunarak, benden destek olmamı istedi. Bende yaptıklarının partiyi yıprattığını, bu nedenle destek olamayacağımı, kendisinin de olayı kişileştirmemesi gerektiğini ifade ederek, genel merkezin kararına uymasını tavsiye ettim.”

“ÇARPITMA, İFTİRA VE YALAN MÜNAFIKLIKTAN BİR KAPIDIR”

Son olarak sözlerini tamamlayan Arvas, şunları aktardı: “Anlaşılan o ki Başkan Sağlam “Sağlam papuç değilmiş” günlük hayatta aşina olduğumuz bu deyim Anadolu’da doğruluğundan şüphe dilen, riyakâr insanları anlatır. Beni tanıyan bilen birinin, başkalarının aklına uyup bana iftira etmesi çok üzücü olmuştur. Allah kimseyi görgüsüz makam sahipleri ile sınamasın. Bazı koltuklar oturanla değer kazanır, bazıları da koltukla değer kazanır. Makam sahibi Müslümanlara suizanda bulunmak, haset etmek, iftira atmak ve yalan söylemek haramdır. Çarpıtma, İftira ve yalan münafıklıktan bir kapıdır. Başkalarının haklarına hürmetsizlik ederek dünyevileşme ancak, kişiyi itibarsızlaştırır. Ahlaktan ve maneviyattan uzaklaştırır. Bu nedenle partimizde görev almış siyasetçilerin yönetim anlayışını, üstlendiği sorumlulukları belirler. AK Partide başkanlık yapmış birinin attığı bu iftira ile sergilemiş olduğu sorumsuzluk ve istifa şekli camiamızı derinden üzmüştür.”

Editör: TE Bilisim